notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A festés valóban szinte gyerekjáték egy kis affinitással, de azért vannak kockázatai. Ha kezdők is vagyunk ne vegyük félvállról a kockázatokat, figyeljünk oda néhány alapvető megelőzésre, kerüljük el a baleseteket

hirdetes

Festés közben legyünk elővigyázatosak!

A festés valóban szinte gyerekjáték egy kis affinitással, de azért vannak kockázatai. Ha kezdők is vagyunk ne vegyük félvállról a kockázatokat, figyeljünk oda néhány alapvető megelőzésre, kerüljük el a baleseteket:

A festés valóban szinte gyerekjáték egy kis affinitással, de azért vannak kockázatai. Ha kezdők is vagyunk ne vegyük félvállról a kockázatokat, figyeljünk oda néhány alapvető megelőzésre, kerüljük el a baleseteket

 

- A festés előtt álló szoba vagy helyiség legyen jól szellőztethető, dolgozhatunk akár folyamatosan nyitott ablak mellett is.


- A nem szellőztethető területen végzett munkához nem túlzás légzőkészüléket használni. Ilyen esetben gyakran menjük ki a levegőre, lélegezzünk mélyeket, majd folytassuk a munkát.


- Frissen festett szobába ne töltsünk éjszakát, különösen érvényes ez a gyerekekre, idősekre és a háziállatokra.

 

Festés közben legyünk elővigyázatosak!


- Ha meg tudjuk oldani a festés ideje alatt gyermek, háziállat ne tartózkodjon otthon, ha elkerülhetetlen a veszélyes anyagokat (hígítót, festéket, ragasztót) ne hagyjunk elől, a földön.


- Ha csiszolunk vagy nagy porral járó munkát végzünk, esetleg festékszóróval dolgozunk, minden esetben viseljünk maszkot.

hirdetes


- Ha nejlonfóliát teszünk a padlóra, hogy azt megvédjük, figyeljünk arra, hogy ez csúszik.


- Festés közben nem ajánlatos dohányozni, étel, italt fogyasztani. Ezeket a tevékenységeket inkább a pihenőidőre tartogassuk, lehetőleg a lakás más pontján.


- A létre állapota legyen megfelelő, kezdők ne próbáljanak meg járni a létrával, inkább többször szálljunk le róla és tegyük arrébb. A létra legyen jó állapotban, a támtalaj legyen egyenes, ha billeg támasszuk meg, keressünk olyan helyet ahol stabil.


- A létrára ne vigyünk fel magunkkal nehéz vödröket, sok anyagot, inkább csak kisebb adagot vigyünk a szükséges festékből, glettből stb., amire szükségünk lehet.

hirdetes


- Lakásfelújításnál viseljünk cipőt, papucsban vagy mezítláb életveszélyes lehet létrára mászni.


- Takarításnál fokozottan figyeljünk a veszélyes anyagokra, ha például hígító ivódott szövetbe gyulladásveszélyes lehet.

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó lakások a Balatonnál

Manapság éppen az új építésű házak a legkelendőbbek, ezért sokszor már az előtt le kell... Tovább

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés