notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Egyre divatosabb, hogy a festést és a tapétázást kombináljuk nappaliban, étkezőben, hálószobában. Ezt bátran ajánlom a felújítani vágyóknak, nagyon egyedi és különleges eredményt kaphatunk.

hirdetes

Festés és tapétázás kombinációja

Egyre divatosabb, hogy a festést és a tapétázást kombináljuk nappaliban, étkezőben, hálószobában. Ezt bátran ajánlom a felújítani vágyóknak, nagyon egyedi és különleges eredményt kaphatunk, amit tanácsolnék az az, hogy a színek megválasztásánál ne kapkodjunk és a bútorok színét, anyagát esetleg mintáját is vegyük figyelembe.

Egyre divatosabb, hogy a festést és a tapétázást kombináljuk nappaliban, étkezőben, hálószobában. Ezt bátran ajánlom a felújítani vágyóknak, nagyon egyedi és különleges eredményt kaphatunk.

A kétfajta felület kombinációja bizonyos helyiségekben, nagyobb igénybevétel esetén, vagy különleges látvány elérése érdekében válhat be. Nézzünk erre néhány példát:


Festés és tapétázás kombinációja - A szokásos


A legelterjedtebb az a variácó, amikor a falakat tapétázzák, a mennyezetet pedig (csak) fehérre meszelik vagy festik. Erről általában a háziak úgy gondolkodnak, hogy tapétázott a szoba, annak ellenére, hogy a kombinációt alkalmazták. (Meszeléshez a Poli-Farbe modern mészfestékét ajánlom.)

 

Festés és tapétázás kombinációja


Festés és tapétázás kombinációja - Igénybevett falak


Egyes felületek jobban koszolódnak, mások kevésbé. Így akár egy-két év után újra kell festeni az egész szobát. Ezekben a helyiségekben (a következő részben részletezem) előnyös az erősen igénybevett felületeket lefesteni, a többit lehet tapétázni. Az erősen igénybe felületek festésére kitűnő választás a Poli-Farbe Neo diszperziós beltéri falfesték.


Festés és tapétázás kombinációja - Több funkció egy helyen


Amikor egy nagy szoba több különféle funkciót is betölt, ezzel a módszerrel könnyebb elkülöníteni a tereket. Például egy olvasó-, vagy étkezősarkot szépen kiemelhetünk egy markáns, mintás tapétával.

hirdetes


Festés és tapétázás kombinációja - Csak a látvány miatt


Jó módszer az egyszínű festek falak monotonitását megtörni egy élénk színű, mintás tapétával. Főként a hitvesi ágy fejtámlája mögé szokták ezt a módszert előszeretettel alkalmazni. Kis felületen nagyon jól mutat egy nagymintás, élénk színű tapéta.

 

Festés és tapétázás kombinációja


Vannak a lakásban kifejezetten olyan helyek, ahol ez tökéletes praktika lehet:

 

Festés és tapétázás kombinációja


Festés és tapétázás kombinációja - Lépcső


A lépcsőházban a fal alsó része van nagy igénybevételnek kitéve. Ezért érdemes az alsó részt nagy teherbírású festékkel lefesteni. Régen erre használták az olajfestéket, ma már (a Poli-Farbe kínálatában is) kapható külön ilyen célra gyártott speciális festék. A fal magasabb részére jöhet egy szép tapéta. A két felületet díszítő szegéllyel válasszuk el. A festett részt gyakrabban kell majd felújítani, a tapéta viszont sokáig szép marad. (Az erősen igénybe felületek festésére kitűnő választás a Poli-Farbe Neo diszperziós beltéri falfesték.)

hirdetes


Festés és tapétázás kombinációja - Gyerekszoba


A gyerekszoba hasonlóan készüljön, mint a lépcsőfeljáró. A gyerekek magasságáig fessünk, lehetőleg lemosható festékkel, efölött jöhet a szegély, majd a szobához illeszkedő trendi, tematikus tapéta.


Festés és tapétázás kombinációja - Falfülke


Akinél van falfülke, kis beugró, vagy ebédlősarok, a lakás többi falfelületétől eltérően fessük vagy tapétázzuk! Így kiemelhetjük, vagy éppen (sötét színeket használva) elrejthetjük a kíváncsi tekintetek elől.

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Pergola

A pergola az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolás. Már az ókorban... Tovább

Terrakotta

A terrakotta tisztítás után megformázott és kiégetett agyag, az ókori művészet egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés