notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Festés előtt áll? Ezeket vegye figyelembe festés előtt, mutatjuk mire figyelj festés előtt! Festés előtti teendők, tippek festés előttre

hirdetes

Festés előtt áll? Ezeket vegye figyelembe!

Az alábbi írásunkban három támpontot adunk, amikhez érdemes igazodni, és amik jó irányt mutathatnak a sikeres falfestéshez. Mert nagyon nem mindegy, hogy a számolatlan erőfeszítés és idő végül milyen eredménnyel zárul. Kizárólag a látványos siker az, ami elfogadható. Pontosan ezért hozunk három olyan tippet, három olyan területet, amikre megéri fokozottan odafigyelni.

Festés előtti tippek

1. Az alapozással kezdődik a munka?

Igen, és ez a kijelentés tulajdonképpen mindenre igaz az életben. Egy jó, megbízható, erős alap nélkül a további ténykedések dugába dőlhetnek. A mélyalapozó legnagyobb előnye, mert hogy több pozitívum is akad a tarsolyában, hogy kül- és beltéren egyaránt alkalmazható fal- és homlokzatfesték alá. A segítségével felvitt réteg speciális pára- és légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, ezáltal képes kiegyenlíteni a fal nedvszívó képességét, ezen kívül pedig a felületen lévő por lekötése sem okozhat problémát. Utóbbi kulcsfontosságú ahhoz, hogy a jövőben ne generálhasson váratlan fennakadást az ott maradt, ragadt, tapadt porréteg. Tehát a jövőbeni foltosodás kizárt, miközben a kitűnő tapadás borítékolható a festék számára.

De ez még nem minden, bár önmagában ennyi is bőven elegendő lenne a boldogsághoz, és persze a falra festhető sikerhez. De a termék egyik titkos ereje, hogy az általa létrehozott alapozás pozitívan befolyásolja a végső bevonat megjelenését, azaz az egységesség, és esztétikusság garantálható!

hirdetes

2. Megéri következetesnek és tudatosnak lenni a falfestésben is?

Bármennyire is időigényesnek tűnik a tervezés, bármennyire is macerásnak hat az alapos utánajárás, az igazság az, hogy igen, nagyon is megéri. Konkrétan anyagi hasznot hajthat az odafigyelés, a szemeket gyönyörködtető, elégedettséget adó végeredményről nem is beszélve.
Azaz a bevásárlás előtt célszerű egy alapos, sok tényezőre kiterjedő terepszemlét tartani. Íme, néhány szempont, amiket figyelembe véve könnyedén osztályozhatóak a feladatok:
•    Milyen típusú falfelületek várnak a megszépülésre? Ezeket fajtától függetlenül érdemes egyneműsíteni a könnyebbség kedvéért.
•    Szükséges-e a glettelés? Amennyiben igen, úgy végső lépésben taktikus ötlet finomglettet alkalmazni, ami egyébként ugyanúgy alapozást követel.

hirdetes

3. A részleges alapozás is elegendő?

Nem! Ez egy szarvashiba, amit sokan elkövetnek. Azt gondolják, nyilvánvalóan a glettelésből kiindulva, hogy az alapozás olyasféle előkészület, ami csak azokat a részeket érinti, amik láthatóan megviseltebbek. Nem, korántsem! Az alapozót a teljes felületre fel kell vinni a maradéktalan siker érdekében. A glettet pedig valóban elég kizárólag az azt igénylő helyeken bevetni. A két anyag mind funkciójában, mind összetételében merőben eltér egymástól, azaz nem kifizetődő taktika egy lapon emlegetni őket.
Ha a cél a tartósság, ha a festés nem két hónapra szól, ha a látványos végeredmény a vágy, akkor nem vitás, hogy ezért ildomos mindent megtenni. Szerencsére a mélyalapozó közbenjárásával ez a „minden” viszonylag kevés lépésre redukálható, amik azonban száz százalékban bebiztosítják a hőn áhított végeredményt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Dekoráció Épületek Hálószoba Terasz