notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Feng Shui szerinti lakberendezés

hirdetes

Feng Shui szerint ilyen egy tökéletes otthon

Bettina

 

A Feng Shui ősi kínai hagyomány.  Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segíti az embert és a természetet egyensúlyba és összhangba hozni. A Feng Shui pontos jelentése: “szél és víz”.

feng shui otthonunkban

A Feng Shui ősi kínai térrendezés művészete, ami arról szól, hogy a környezetünkben levő energiánkat irányítsuk. Fő célja, hogy az élet energia ( Chi ) szabadon áramoljon a lakásunkban. A külső és belső harmónia megteremtésével segít abban, hogy életkörülményeink javuljanak. Egy lakásba belépve egyből érezhető, hogy szívesen töltünk ott időt vagy sem. 

A Feng Shui rendrakással és takarítással kezdődik. Meg kell válni a felesleges tárgyaktól, amik a múlthoz kötnek mert negatív energiákat hordoznak, ugyanis a múlthoz való ragaszkodás nem hagy élni és élvezni a jelent.  A rend és tisztaság felszabadítja a test és lélek energiáit.

feng shui otthon

A Feng Shui iránytű szerinti égtáj meghatározását egy nyolcszögletű kis feng shui térkép mutatja meg. Ennek minden egyes szelete egy-egy tájolási irányt mutat, ezek pedig egy-egy életterületet jelölnek. A feng shui filozófiája szerint: ha dísztárgyainkat, képeinket, szimbolikus jelentésű tárgyainkat az életterületeknek megfelelően helyezzük el, vagy az adott égtájon a megfelelő színeket intenzívebben használjuk, akkor egyensúlyba hozzuk lakásunk energiarendszerét. Ezáltal önmagunkban is megteremthetjük a belső harmóniát.

A 8 égtáj szerint beosztott területekre energiákat tudunk áramoltatni. 

  • Észak: karrier
  • Észak-Kelet: tudás
  • Kelet: család
  • Dél-Kelet: gazdagság 
  • Dél: hírnév
  • Dél-Nyugat: párkapcsolat
  • Nyugat: krativitás, gyerek
  • Észak-Nyugat: segítők területe

A Feng Shui nem pénztárca függű. Az egyetlen ami fontos, hogy a tárgyaink, bútoraink az égtájaknak megfelelően a helyükön legyenek elhelyezve és rendezettek legyenek. A harmónikus otthon fontos eleme a harmónikus életnek. 

Nézd meg a következő oldalon a videót a Feng Shui-ról.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Karácsony

A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden... Tovább

Oscar Niemeyer

A brazil oktatási miniszter Lúcio Costa irodáját kérte fel a Nevelési és Egészségügyi... Tovább

Tovább a lexikonra