notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A Feng Shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amelyet a taoizmus, a Ji-Csing, az öt őselem tana, a jin-jang elmélet, és a csi áramlás ismerete képez. A kialakult Feng Shui iskolák ezeken a tanokon alapszanak. Repülő csillag iskola, feng shui

hirdetes

Feng Shui módszerek – „Repülő csillag iskola”

A Feng Shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amelyet a taoizmus, a Ji-Csing, az öt őselem tana, a jin-jang elmélet, és a csi áramlás ismerete képez. A kialakult Feng Shui iskolák ezeken a tanokon alapszanak.

A Feng Shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amelyet a taoizmus, a Ji-Csing, az öt őselem tana, a jin-jang elmélet, és a csi áramlás ismerete képez. A kialakult Feng Shui iskolák ezeken a tanokon alapszanak. Repülő csillag iskola, feng shui

Forma Iskola

 
Legősibb irányzat a Forma Iskola. Lakhelyünk, házunk kiválasztása során alkalmazható leginkább. Ebben az esetben figyelembe vesszük a domborzatot, a tájat, a hegyek és folyók alakját, utakat és a lakóhely közötti összefüggéseket.
 

Iránytű Iskola

 
A leginkább elterjedt irányzat (Kr. előtt 200) a tradicionális Iránytű Iskola, melyet házak, lakások, irodák, üzletek harmonizálásánál lehet alkalmazni, valamint segítségével személyre szabott tanácsokat lehet nyújtani. Gyakorlata a nyolcszögű báguá térképen és a kilenc részre osztott lo shu négyzeten alapul. A kilenc szám bűvös négyzetben való elrendezéséről úgy vélik a kínaiak, hogy a világegyetem kulcsát jelenti, és ezért segítségével magunk felé fordíthatjuk a szerencsét.
 

BHS Iskola

 
A BHS iskola (Black Hat School, bágua vagy háromajtós módszer) egy új irányzatot képvisel, amely csupán 40 éves múltra tekint vissza és a Feng Shui egy nyugatiasított, leegyszerűsített módszerét takarja.
Amerikában az egyik legkedveltebb módszer.
 

Repülőcsillag Iskola

 
A számomra legtökéletesebb módszer a “Repülőcsillag” iskola módszer. Használatával elkészíthető a ház horoszkópja, mely megmutatja energiáit térben és időben. Ezzel a tudással képesek vagyunk a lehető legösszetettebben meghatározni azt, hogy a lakásban, házban élőket milyen hatások érik. 
hirdetes
A lehetőségeket, mellyel nap, mint nap találkoznak és szembesülnek.
Ősi kínai módszer melynek semmilyen más tanban és vallási irányzatban nincs megfelelője.
 
A kínaiak felismerték, hogy az épület helyének megválasztása mellett, nagyon fontos szempont hogy mikor épült. Tehát nem csak térben, de időben is pozícionálnunk kell a házat, lakást, irodát.
Ezt abból figyelték meg, hogy amíg egy dinasztia a ház felépítését követően meg tudta őrizni anyagi javait, addig két, három generációval később az utódok elvesztették mindazt, pedig ugyan ott éltek.
Ebből arra következtettek, hogy az épület életritmusa is hatással van a benne élők életére. 
Ebből a tapasztalatból fejlődött ki a “Repülőcsillag” módszer.
 
A feng shui asztrológiában kilenc fő bolygó állását, és a jang energia érkezési irányát vizsgálva tudjuk meghatározni, hogy egy adott házban vagy lakásban hogyan állnak a pozitív és a negatív hatású csillagok. 
A bolygómozgások minden évben, hónapban, napon és órában változnak.
A ház megépítésekor, azaz születésekor, amikor felkerül rá a tető, kap egy asztrológiai jelzést, ami a Repülőcsillag energetikai alaptérképe.
 
Ahhoz, hogy pontosan előre jelezzük, hogy adott időszakban az élet egyes bizonyos területén az épület valamely helyiségében a benne lakó vagy dolgozó ember milyen hatásoknak van kitéve, mindig meg kell vizsgálnunk a berepülő éves, havi vagy napi csillagokat is. 
hirdetes
Innen kapta a módszer a “Repülőcsillag” elnevezést.
Ezekből azt is meg tudjuk határozni, hogy az ott élők körében mennyire jellemző az emberi harmónia, illetve a pénz áramlása mennyire biztosított.
 
A kilenc bolygó közül csak három sugároz jó energiát, a többi negatív hatású.
A feladatunk az, hogy a pozitív energiájú csillagokat lendületbe hozzuk, a negatív hatású csillagokat orvosoljuk, negatív hatásukat csökkentsük.
Így lehetőségünk nyílik arra, hogy javítsunk a lakók vagy a vállalkozások helyzetén.
 
Az energiák optimalizálását következő cikkemben, néhány esettanulmányon keresztül fogom bemutatni.
Szeretettel várom vissza olvasóimat!
 
Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui