notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A konyha berendezése a Feng Shui szerint

hirdetes

Feng Shui a konyhában

CsN

A feng shui szerint a konyha a ház egyik legfontosabb helyisége, ezért kiemelten fontos, hogy lakásunk ezen része megfelelően legyen berendezve. Feng Shui szakértőnk most összefoglalja, hogy mi az amire érdemes figyelni!

Feng Shui a konyhában - így rendezd be konyhád az anyagi jólét érdekében

Feng shui szempontból ha a konyha a lakásnak a megfelelő részén fekszik, úgy az a családnak gazdagságot, sikert, és társadalmi megbecsülést eredményezhet. A tűzhely pozíciója ugyancsak fontos szerepet játszik. Fontos, hogy a tűzhely szája,  személyes Gua számunk alapján, számunkra valamelyik kedvező irányba nézzen. Így a az étel amit megeszünk számunkra kedvező szerencsés erőt hordoz magában. A nagy feng shui mesterek azt mondják, hogy ha a tűzhely szája, nem a megfelelő irányba néz az komoly gondokhoz vezethet.

A tűzhelyet lehetőleg úgy  állítsuk be, hogy aki főz, láthassa az ajtót.  Ellenkező esetben az illető nyugtalankodhat vagy megijedhet, ha a konyhába lép valaki. Ha másképp nem megoldható helyezzünk a tűzhely mögé tükröt. Így a szakács szemmel tarthatja  az ajtót.

Feng Shui a konyhában - így rendezd be konyhád az anyagi jólét érdekében

Régen a kínai emberek konyhájukat legtöbbször a lakás keleti területére tervezték. Ebben a korszakban a tűzhely agyagból, vagy földből készült. A keleti tájolás célja az volt, hogy ezen a területen a felkelő nap feltöltse az itt elhelyezkedő tűzhely hőjét, és ezálltal csökkentsék az energiaköltségeket. Továbbá a keleti irányhoz a fa elem tartozik. Így a tűz elemű konyha energiáját a fa elemmel erősítették.

hirdetes

Figyeljünk arra, hogy  a tűzhelyet ne helyezzük gerenda alá. A gerendáról lefelé irnyuló támadó energia megzavarja a tűzhely tüzét, ami rontja az étel minőségét, és betegségekre hajlamosítja az ott lakókat.

Feng Shui a konyhában - így rendezd be konyhád az anyagi jólét érdekében

Az is fontos, hogy a konyha ajtaja soha ne nézzen a bejárati ajtóra, vagy a hátsó bejáratra.

Ebben az esetben a szerencse, és az anyagi jólét elszivárog a házból.

A legmegfelelőbb életterület a konyha kialakítására, a ház déli része.

Mivel a konyha tűz elemű helyiség, ezért a déli terület kedvező hatást fejt ki a tűzhely csijére.

Soha ne tegyük a konyhát a Délnyugati házasság, szerelem életterületére.

hirdetes

A konyha elrendezése miatt, igen könnyű negatív hatású mérgező nyilakat gerjeszteni.

Ez leginkább a modern lakásokra jellemző, ahol a szekrénysor számos éles kiszögelléssel rendelkezik, amelynek mindegyike árasztja a negatív hatású sar csit. Ezálltal a házasság, szerelem életterületén boldogtalanságot, és komoly betegséget eredményezhet.

Feng Shui a konyhában - így rendezd be konyhád az anyagi jólét érdekében

Egyik tanácsadásom alkalmával, a házban élő hölgy folyamatosan különböző betegségekben szenvedett, továbbá állandóan depressziós volt, és mindig gyengének érezte magát. Házassága az évek során tönkrement. Férjével továbbra is egy házban éltek,  kapcsolatukat állandó veszekedések jellemezték.

A házat megvizsgálva a házasság szerelem életterülete pont a konyha területére esett. A mosogató és a tűzhely egymás mellett helyezkedtek el. Ez az összeállítás, a tűz víz ellentét állandó vitákat, veszekedéseket szított az itt élők körében.

Továbbá, ha még emlékeznek, egyik korábbi cikkemben írtam a repülő csillagok hatásáról.

A hölgy a 2-es,  betegségeket, gyengüléseket okozó hegy csillagban aludt a repülő csillag módszer alapján, valamint a Tv-je a 2-es víz csillagban volt elhelyezve. Ezálltal folyamatosan meg volt mozgatva ez az egészségre rossz hatást kifejtő energia.

Érdemes lakásunkat jobban szemügyre venni! Olyan dolgokra jöhetünk rá, amit ha orvosolunk, a mindennapi életünket tudjuk megváltoztatni, és mindezt egy jobb, nyugodtabb, és gazdagabb élet érdekében tesszük!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Medenceburkolat

A medence burkolására érdemes tartós anyagot választani, hiszen számos környezeti hatásnak... Tovább

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha