notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Rendezd be a kerted a feng shui szerint

hirdetes

Feng shui a kertünkben

CsN

A feng shui a boldogságot, az egészséget és a sikert jelentő mágikus kifejezés.

Évezredes kínai tan, mely megmutatja nekünk hogyan tudunk leginkább a természet erőivel harmóniában élni. Ezt a művészetet kihasználva, célunk hogy az energiaáramlást úgy irányítsuk, hogy a lehető legnagyobb mértékben hasznunkra váljék.

 

Feng shui a kertedben is

Gondoljuk csak el, milyen jó amikor a fárasztó munka után akik a városban laknak kivonulhatnak a természetbe, hogy energiát gyűjtsenek, feltöltődjenek. A feltöltődés során mi is éltető csi energiát gyűjtünk magunkba.

 

A feng shui segít abban, hogy más szemmel tekintsünk a világra.

Akinek  saját kertje van, annak nem kell messzire mennie, hisz az ajtaja előtt kezdődik a természet.

Gondoljuk el amikor egy meleg, de kellemes nyári délután kiülünk a teraszra, finom zamatos kávét kortyolgatunk, és almás sütit majszolunk hozzá. A látvány egy kis kerti tó amihez aprócska kanyargós kerti sétány vezet. A tó tetején rózsaszínü és sárga tavirózsák úszkálnak. Körülötte apró aranyhalak fickándoznak , arany pikkejeiken a nap sugarai meg meg csillannak. A tó körül szemünket nyugtató növények vannak ültetve, mint a vizi bambusz, a pampa fű. Ezek mind egységet, és melegséget árasztanak.

Feng shui a kertedben is

A tó mellett néhány ezüst fenyő van, melyek az évek során magasra nőttek.

Azt tudták, hogy a fenyő segít elűzni életünkből a boldogtalanságot?!

A fű gyönyőrüen zöldell, melynek egységét és harmóniáját, egy egy virágba borult rózsatő egészíti ki. A kert oldalában lépcsőzetesen kialakított ágyások vannak, és gyönyörű apró színes virágok színesítik a látványt. Az ágyások széle a horvát tengerpart szikrázó fehér köveivel van kirakva.

Egy elhalt levágott farönköt is látunk, melyet a frissen zöldelő borostyán levelei keltenek újra életre, mely sűrűn befutja azt.

A kert egyik csücskében egy sziklakert van kialakítva, mely kövirózsákkal, és pozsgásokkal van befuttatva. Más részein apró cserjék vannak ültetve.

hirdetes

Próbálják csak maguk elé képzelni! Hát nem tötlődünk fel eme kép látványára?

Feng shui a kertedben is

A feng shui segítségével kertünket kis paradicsommá változtathatjuk. A feng shui szabályai szerint tájolt kert egészen különleges hatást kelt. Az ember akaratlanul ennek hatása alá kerül.

A feng shui filozofiája a változás. Így kertünket is mindig alakítanunk kell, nincs végső megoldás.

Fontos, hogy a kert megfeleljen az ott élő emberek egyéniségének, stílusának.. Akár vadon burjánzóra, vagy szígorúan egyszerűre csináljuk, ez kizárólag egyéni izlésünktől függ. A jó feng shui nem a min múlik, hanem a hogyanon. Az egyes elemek megfelelő elrendezése és a kerthez fűződő személyes viszony játszik benne fontos szerepet. A legfontosabb, hogy ismerjük a csi erejét és mozgását, és a megfelelő módon tudjuk irányítani.

Feng shui a kertedben is

A csinek akadálytalanul kell a kertbe jutnia, s aztán lágy ívű vonalban keresztülhaladnia. Míg áthalad, nem szabad, hogy nagyobb területeket érintetlenül hagyjon, és azt sem hagyhatjuk, hogy egyes részein megrekedjen. Ügyelnünk kell arra, hogy a kert kapuja, a ház bejárati ajtaja, és a hátsó kerti ajtó ne essenek egyvonalba. Így nem hoz semmiféle hasznos energiát.

A feng shui szímbólumok közül az öt mennyei lény a kert elrendezésében is kaialakítható.

A feng shui az égi állatokat alapvetően különböző égtájakhoz sorolja, azonban a kert feng shui kialakításánál nem probléma ha nem ezen elv szerint dolgozunk.  A teknős védelmet és biztonságot ad és visszatartja  az ellenségeket. Akkor tölti be ezt a szerepet, ha  házfal formájában a kertet szemlélő háta mögött van. A kert főnix jellege a háztól legtávolabb eső terület, azaz a telek határa. Mivel a főnixnek tágasnak „ szárnyalónak” kell lennie, ezért jó ha a kilátást nem szeli ketté magas fal, vagy sövény, ha a házból egyenesen előre nézünk. Ha háttal állunk a háznak, akkor a kert sárkány oldala mindig bal oldalunkon van, a tigris oldal pedig a jobb oldalunkon. A feng shui elvei szerint a szerencsét hozó sárkánynak jóval magasabbnak kell lennie a tigrisnél. Ezért ültessünk a sárkány oldalra magasra növő növényeket vagy hordjunk oda egy kis dombocskát. Arra figyeljünk, hogy túl magas fákat ne ültessünk, nehogy eltakarjuk a napot  az egész kert elől. A tigris oldal optikailag legyen alacsonyabb a sárkány oldalnál. Ideális ha kertünket ezen a részén  alacsony sövénnyel, vagy kissebb bokrokkal ültetjük be.

hirdetes

 

Feng shui a kertedben is

Ezt a néhány jótanácsot érdemes kertünk kialakításánál figyelembe venni, hogy megfelelő csit tudjunk magunk köré vonzani, és ez által fel tudjunk töltődni.

További cikkeim során még szó lesz a kert feng shui-ról, melyben további gyakorlati jó tanácsokat fogok Önöknek adni.

 

 

„A kert a szív táplálására teremtett” Ősi kínai mondás

 

 

Enczmann Éva

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Parketta

Keményfa lapokból mintásan rakott időtálló padló. Tovább

Tovább a lexikonra
Kert