notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Feng shui az előszobában

hirdetes

Feng shui az előszobában

Szita Lili

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Feng shui olyan környezetek, terek kialakítását célozza, amelyek képesek jobbá tenni életünk minőségét. Az otthonnak fontos hatása van mind jólétünket, mind egészségünket, kapcsolatainkat és sikereinket tekintve is. És az előszoba az, ahol az első benyomás éri az embert. Ráadásul ez az a hely, ahol az összes energia belép a házba.

Feng shui az előszobában Színek, fény, kristályok, tükrök +

 

Top 6 Feng shui tipp a bejárat kialakításához

Teremtsd meg a lehetőséget az energia szabad áramlására

A lépcső nem szabad, hogy az ajtóra nézzen. Ezáltal ugyanis az energia a lépcsőn felfelé áramolna, megakadályozva az egyéb helyekre való bejutást. Ha mégis ilyen a kialakítás, egy növényt, vagy más dekorációs elemet érdemes tenni a lépcső aljára.

Tükör a falakon

Egy fal, amelyik a bejárati ajtóval szemben van, csak elállja az energia útját, éppen ezért, bár első ösztönünk azt súghatná, hogy tegyünk az ajtóval szembeni falra egy tükröt, valójában ez csak kiűzné a házba lépő energiákat. Ehelyett egy tájkép ajánlható a bejárati ajtóval szemben, ami vonzza a szemet, növeli a térhatást, és azt az illúziót nyújtja, mintha kinéznénk egy ablakon. 
A tükrök valóban kitűnő kiegészítők az előszobában, különösen ha az kicsi, sötét és keskeny helyiség. Az ajtót körülvevő falakon érdemes elhelyezni ezeket, olyan magasságban, ahol visszaverhetik a fényt, hogy nagyobbnak láttassák a bejáratot.
hirdetes

Fény

Az előszobában gondoskodni kell a sok fényről. Amikor belépsz egy házba, fontos, hogy könnyed legyen a szíved, pozitív érzéssel érkezz meg. Gyertyatartókat is tehetsz akár a falra.

Színvilág

A színek változtatásával könnyen Feng Shui előszobát varázsolhatsz. Fesd a bejárati ajtót a piros egy árnyalatára, hogy bevonzhasd a pozitív energiákat, vagy feketére, hogy a gazdagságot. Ha sötét és zárt az előszoba, világos színekre fesd a helyiséget, és használj fényes, könnyed színű kiegészítőket. 

Semmi rendetlenség

Az előszoba ne legyen rendezetlen. Az előszoba egy átmenet a külvilág és az otthon között. A rendetlenség megakadályozza az energia áramlását, és pszichológiailag is rossz hatással lehet rád, tehát fontos a lakásba lépő energia zavartalansága. Tiszta, rendszerezett előszoba kellékek: esernyőtartó, kabát fogasok, asztalka fiókokkal. Kerüld lehetőleg a cipők, vagy bármi más tárgy tárolását a padlón.
hirdetes

Az energia erősítése

A kristályok csak erősítik a pozitív energiákat, és valóban kiemelt szereppel bírnak a Feng Shuiban. 
Ha a bejárati ajtó egy hosszú hall elején helyezkedik el, minden energia azonnal végigszalad a házon. Azzal, ha kristályt teszünk az ajtó fölé, lelassítjuk az energiaáromot, annak kiegyensúlyozottabb áramlását biztosítva. Egy kristály csillár pedig ott jöhet jól, ahol a lépcső szemben van és a szoba energiáinak kiegyensúlyozása a cél.
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Előszoba

Lakberendezési szakszótár

Madáretető

Madáretető legnagyobb haszna a téli hidegekben van, amikor is a kerti madaraknak nincs mit... Tovább

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.7