notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Térrendezés, lakberendezés, szemléletmód, tudomány, és még sorolhatnám a különböző kifejezéseket, melyek jellemzik ezt az ősi kínai művészetet. A feng shui keletkezése

hirdetes

Feng Shui - A szél és a víz tudománya

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Térrendezés, lakberendezés, szemléletmód, tudomány, és még sorolhatnám a különböző kifejezéseket, melyek jellemzik ezt az ősi kínai művészetet.

Térrendezés, lakberendezés, szemléletmód, tudomány, és még sorolhatnám a különböző kifejezéseket, melyek jellemzik ezt az ősi kínai művészetet. A feng shui keletkezése

Ha belemerülünk ennek a tudománynak mélyebb vizsgálatába, megérthetjük, hogyan működik a világ mely körülvesz bennünket. Környezetünk folyamatos vizsgálatával, és a harmónia megteremtésével képesek vagyunk belső egyensúlyunkat stabilizálni, és a bennünk végbemenő folyamatokat is jobban követni tudjuk. Ezáltal mindennapi életünk kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válik.


A feng shui keletkezése - legenda


A feng shui keletkezéséhez egy igen érdekes, izgalmas legenda fűződik.
A Hszia dinasztia uralkodása idején, (Kr. előtt 2953-2838) Fu Szhi császár egy alkalommal a sárga folyó partján meditált. Egyszer csak egy óriás teknőst pillantott meg kijönni a vízből. A teknős páncélján különös jeleket talált felfedezni. A jelekből megalkotta a kínai asztrológia, számmisztika, és a Ji ching alapjául szolgáló téziseket, amit később az őt követő utódok tovább tökéletesítettek.


Önök mit gondolnak, hogyan tudták megtartani az egymást követő dinasztiák a hatalmukat oly hosszú ideig?


A feng shui keletkezése – császárok uralkodása

hirdetes


Ennek a különleges tudománynak köszönhetően határozták meg a császárok, mely terület számukra legalkalmasabb az uralkodásra. Sőt, a feng shui segítségével határozták meg, hova építsék városaikat, mikor és hova költözzenek, hova temessék halottaikat, és később önmagukat. Azt vallották, hogy az élők és a halottak világa két külön világ. A kettő nem keveredhet, azonban az élők szerencséje, az utódok sorsának alakulása nagymértékben függ halott szeretteik zavartalan nyugalmával, nyughelyüknek megfelelő elhelyezésével.
Az uralkodók féltve őrzött titokként kezelték ezt a tudományt.


A feng shui keletkezése – csi életenergia


A feng shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amely a taoizmus, a ji-csing, az öt őselem tana, a jin jang elmélet, és a csi áramlásának ismerete képez.


A csi – létenergia áramoltatásával, kellemes környezetet tudunk kialakítani magunk körül a lakásunkban. Az életenergia itt van körülöttünk, és bennünk.

hirdetes
Ezt a fajta energiát nem lehet kimutatni, megfogni, tapintani, mégis számos kultúrában ismert.
A testünkben is a csi életenergia áramlik. Hazánkban főleg az akupunktúra kapcsán terjedt el, vált ismert fogalommá. A csi felelős a szervezet védekezőképességéért, még kedélyállapotunkat is befolyásolni tudja.
Frissíteni és javítani tudjuk a csi áramlását, ha a megfelelő színeket, színárnyalatokat választjuk ki otthonunk dekorálására, vagy szökőkutat, örökmozgót helyezünk el a megfelelő helyre a lakásunkban.
Minél állandóbb és harmonikusabb áramlást biztosítunk számára közvetlen környezetünkben, annál vidámabban, nyugodtabban élhetünk egymás mellett.

 

Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Étterem Budapesten

Néha mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás, és nem mindig van kedvünk a tűzhely mellett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 193

Átlagos értékelés: 4.7