notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Térrendezés, lakberendezés, szemléletmód, tudomány, és még sorolhatnám a különböző kifejezéseket, melyek jellemzik ezt az ősi kínai művészetet. A feng shui keletkezése

hirdetes

Feng Shui - A szél és a víz tudománya

Térrendezés, lakberendezés, szemléletmód, tudomány, és még sorolhatnám a különböző kifejezéseket, melyek jellemzik ezt az ősi kínai művészetet.

Térrendezés, lakberendezés, szemléletmód, tudomány, és még sorolhatnám a különböző kifejezéseket, melyek jellemzik ezt az ősi kínai művészetet. A feng shui keletkezése

Ha belemerülünk ennek a tudománynak mélyebb vizsgálatába, megérthetjük, hogyan működik a világ mely körülvesz bennünket. Környezetünk folyamatos vizsgálatával, és a harmónia megteremtésével képesek vagyunk belső egyensúlyunkat stabilizálni, és a bennünk végbemenő folyamatokat is jobban követni tudjuk. Ezáltal mindennapi életünk kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válik.


A feng shui keletkezése - legenda


A feng shui keletkezéséhez egy igen érdekes, izgalmas legenda fűződik.
A Hszia dinasztia uralkodása idején, (Kr. előtt 2953-2838) Fu Szhi császár egy alkalommal a sárga folyó partján meditált. Egyszer csak egy óriás teknőst pillantott meg kijönni a vízből. A teknős páncélján különös jeleket talált felfedezni. A jelekből megalkotta a kínai asztrológia, számmisztika, és a Ji ching alapjául szolgáló téziseket, amit később az őt követő utódok tovább tökéletesítettek.


Önök mit gondolnak, hogyan tudták megtartani az egymást követő dinasztiák a hatalmukat oly hosszú ideig?


A feng shui keletkezése – császárok uralkodása

hirdetes


Ennek a különleges tudománynak köszönhetően határozták meg a császárok, mely terület számukra legalkalmasabb az uralkodásra. Sőt, a feng shui segítségével határozták meg, hova építsék városaikat, mikor és hova költözzenek, hova temessék halottaikat, és később önmagukat. Azt vallották, hogy az élők és a halottak világa két külön világ. A kettő nem keveredhet, azonban az élők szerencséje, az utódok sorsának alakulása nagymértékben függ halott szeretteik zavartalan nyugalmával, nyughelyüknek megfelelő elhelyezésével.
Az uralkodók féltve őrzött titokként kezelték ezt a tudományt.


A feng shui keletkezése – csi életenergia


A feng shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amely a taoizmus, a ji-csing, az öt őselem tana, a jin jang elmélet, és a csi áramlásának ismerete képez.


A csi – létenergia áramoltatásával, kellemes környezetet tudunk kialakítani magunk körül a lakásunkban. Az életenergia itt van körülöttünk, és bennünk.

hirdetes
Ezt a fajta energiát nem lehet kimutatni, megfogni, tapintani, mégis számos kultúrában ismert.
A testünkben is a csi életenergia áramlik. Hazánkban főleg az akupunktúra kapcsán terjedt el, vált ismert fogalommá. A csi felelős a szervezet védekezőképességéért, még kedélyállapotunkat is befolyásolni tudja.
Frissíteni és javítani tudjuk a csi áramlását, ha a megfelelő színeket, színárnyalatokat választjuk ki otthonunk dekorálására, vagy szökőkutat, örökmozgót helyezünk el a megfelelő helyre a lakásunkban.
Minél állandóbb és harmonikusabb áramlást biztosítunk számára közvetlen környezetünkben, annál vidámabban, nyugodtabban élhetünk egymás mellett.

 

Enczmann Éva Enczmann Éva
 
 Feng Shui tanácsadó
 
 
 
 
Kérdésed van? Tedd fel tanácsadónknak itt: Online tanácsadás
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Olajlámpás

Olajból, vízből, némi dekorációból és befőttesüvegből te is készíthetsz házilag... Tovább

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Tovább a lexikonra