notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A Széchenyi téren avattak egy hatalmas szobrot, melynek neve Feltépve. Az alkotás az Art Market egyik installációja

hirdetes

Feltépve-óriás szobor a Széchenyi téren

Szélesi Ferenc

Hatalmas szobrot avattak a Széchenyi téren. A szobor az Art Market egyik isntallációja, Hervé Loránth Ervin műve, melynek címe: Feltépve.

A Széchenyi téren avattak egy hatalmas szobrot, melynek neve Feltépve. Az alkotás az Art Market egyik installációja

A GooH /Gallery Out of Home / és  HERVÉ-LÓRÁNTH ERVIN képzőművész közösen, immáron több éve elkezdett óriás szobor és installációs programjaként készült el a Budapesti Art MArket kiállításához időzített  FELTÉPVE szobor-installáció.

 

A mű ars poeticája

 

Az alkotásnak számos jelentése van, többek közt szimbolizálja szabadságot, a kitörési vágyat, a kiváncsiságot, a haladás dinamikáját. Értelmezhető az öszkortárs művészet jelen helyzetének bemutatására, vagy éppen urbánus közösségi tér létrehozására törekszik.


A szobornak nem csak az a célja, hogy mindenki számára megmutassa, a művész akaratereje és kreativitása segítségével képesek kiemelkedő színvonalú alkotások létre- hozására. A XXI.sz. kortárs képzőművészetben a többségi társadalomnak is másként, egy új nézőpontból kell a művészekre és alkotásaikra gondolniuk, arra hogy a projektben rejlő interaktivitás révén az életük kommunikációjába is beleilleszthetik, részesei lehetnek az alkotásnak.

hirdetes
Korunk social médiájának bevonásával, nem csak közösségi teret hozhatunk létre, hanem tágabb értelemben a hazai kortárs művészet alkotásait és alkotóit eljuttatthatjuk a világ bármely pontjára, a nézők bevonásával.

 


A kezdeményezés nem csak a képzőművészetet hivatott bemutatni, hanem a művészetet holisztikus formában képviseli, teret ad más művészeti ágaknak, mint az irodalom, a zene, a tánc, vagy éppen a street art képviselőinek.

hirdetes


A kezdeményezés különlegességét fokozza, hogy egy olyan jelentős közintézmény, mint a Nemzeti Kulturális Alap és a Balassi Intézet a szobor elkészítése mellé állt. Külön köszönet a Fővárosnak, mely befogadja a művet és lehetőséget biztosít, hogy a város legszebb pontján állítsuk fel azt, lehetőséget teremve arra, hogy a nagy nyilvánosság előtt is bemutatásra kerüljön az alkotás.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Eladó lakás Balaton part

Eladó lakás Balaton part? Egy Balaton-parti otthon megvásárlása életre szóló befektetés. A... Tovább

Tovább a lexikonra