notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lassan vége a télnek, hó már jó ideje nincs és a levegő is felmelegszik lassan. Tavasszal mindenki végez nagytakarítást, amire szükség is van a rengeteg lerakódott por miatt a lakásban. Tavaszi takarítás, tavaszi nagytakarítás, nagytakarítás

hirdetes

Felkészülés a tavaszi nagytakarításra – 6 egyszerű lépésben

Király Réka

Lassan vége a télnek, hó már jó ideje nincs és a levegő is felmelegszik lassan. Tavasszal mindenki végez nagytakarítást, amire szükség is van a rengeteg lerakódott por miatt a lakásban. A kertet is rendbe kell majd rakni, de az alapos takarításra fel kell készülni. Mi most segítünk ebben, íme, 6 egyszerű tipp a nagytakarításhoz!

Lassan vége a télnek, hó már jó ideje nincs és a levegő is felmelegszik lassan. Tavasszal mindenki végez nagytakarítást, amire szükség is van a rengeteg lerakódott por miatt a lakásban.  Tavaszi takarítás, tavaszi nagytakarítás, nagytakarítás

1. Tavaszi nagytakarítás – Szerezd be a kellékeket!

tavaszi nagytakarítás
Tisztítószerek nélkül nem lehet elkezdeni a takarítást. Szerezz be mindent, vagy készíts házi tisztítószereket! Az egyéb kellékekről, mint a szivacs, súrolókefe vagy törlőkendő se feledkezz meg. Gyűjtsd őket egy helyre, hogy minden kéznél legyen, hiszen ha a lakás minden pontján van egy-egy tisztítószer, az nem előnyös.
 

2. Tavaszi nagytakarítás – Ellenőrizd a kertet!

 
A hosszú tél után szükség van egy kis vizsgálatra a ház körül. Tegyél egy sétát és mérd fel a helyzetet, milyen esetleges javításokra lesz szükség, például nézd meg a repedéseket, kell-e valahol festeni, ültetni stb. Így ha itt az ideje, már felkészülten tudsz gondolkodni.
 

3. Tavaszi nagytakarítás – Frissítsd fel a lakást!

 
A télen bepállott lakást nem árt egy kicsit felfrissíteni a tavasz közeledtével – ez jótékonyan hat a szervezetedre is. Első lépés egy nagy és hosszú szellőztetés, második pedig az illatosítás: különböző illóolajokkal, gyertyákkal, füstölőkkel varázsolhatod kellemesebb illatúvá otthonod. És persze friss, tavaszi virágokkal.
hirdetes
 

4. Tavaszi nagytakarítás – Ellenőrizd a lakást belülről is!

 
Csak úgy, mint a kertben, bent a lakásban is ellenőrizz le minden olyan dolgot, amit a jó idő beköszöntével fogsz majd használni. Ilyen például a légkondicionáló vagy a ventilátor is. Ha valami gond van velük, még időben megjavíttathatod és elkerülheted az álmatlan éjszakákat a meleg miatt.
 

5. Tavaszi nagytakarítás – Dobd ki, ami nem kell!

tavaszi nagytakarítás
Nézz át mindent alaposan, és dobd ki, ami nem kell. A ruhákat, amiket már nem viselsz adományozd segélyszervezeteknek, ami újrahasznosítható, vidd a megfelelő helyre, a kacatokat, lomokat pedig dobd ki, hogy ne foglalják feleslegesen a helyet. Nem beszélve arról, hogy így könnyebben megy majd a takarítás is.
hirdetes
 

6. Tavaszi nagytakarítás – Engedd be a fényt!

 
A vastag, téli sötétítőket most már nyugodtan lecserélheted a friss, élénk színű függönyökre. Ez egy kellemes hangulatot ad a szobának, ráadásul sokkal több fényt is enged be. A világos, ragyogó szoba pedig mindenkit jobb kedvre derít! Ne feledkezz meg az ablakpucolásról sem!
 
 
Otthonunk tisztán tartása egy folyamatos feladat, a tisztaság fenntartásáért napi szinten takarítanunk kell. Időnként viszont így is szükség van nagyobb lakástakarításra. Tudj meg róla többet itt: Lakástakarítás
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Baldachin

A baldachin eredetileg díszmennyezetet, dekoratív sátortetőt, vagy gazdagon díszített... Tovább

Tovább a lexikonra