notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a háztartási cikkeket ne vásárold meg, mert biztosan sok van belőle neked is otthon: 5 otthoni dolog, amiket már ne vegyél újra többet!

hirdetes

5 otthoni cikk, amiket ne vásárolj – mert valószínűleg már túl sok van belőle

NA

Szeretnénk szánni egy percet arra, hogy elgondolkodjunk, és csatlakozzunk a TikTokon nemrégiben tapasztalt trendhez. Ahelyett, hogy vásárlásra buzdítanának ezek a videók, az alkotók arra biztattak, hogy hagyd el azokat a tárgyakat, amelyekre nincs szükséged, vagy kerüld el bizonyos termékek vásárlását. Ezek a videók minden egyes alkalommal nagyszerű célt szolgálnak, és azt mondják a nézőknek, hogy ne vásároljanak feleslegesen. A tavaszi nagytakarítás jegyében pedig úgy döntöttünk, hogy a szakértőkhöz fordulunk, és pontosan ugyanazt a kérdést tesszük fel nekik: mi van mindenkinek otthon, ami valószínűleg feleslegesen sok? 

Felesleges dolgok a háztartásban

Újrafelhasználható vizes palackok

Az, hogy teljesen felrúgtad a műanyag palackos vízvásárlási szokásodat nagyszerű. Az már kevésbe, hogy betáraztál legalább három újrahasználható vizes palackból és kulacsból. Biztosan kijelenthetjük, hogy a legtöbb háztartásban szükségtelenük sok vizes kulacs van, mert általában egyet, maximum kettőt használunk belőlük. 
Távolítsuk el a felesleges üvegeket, amelyek összegyűjtik a port, és adományozzuk el őket. Ez egy jó szabály, hogy amikor újítani szeretnéd a kulacsodat, adományozd el a régit az újért cserébe.

Élelmiszertárolók és rendszerezők

A kulacsokhoz hasonlóan a konyhai rendszerezők és az élelmiszertárolók is olyan területei a konyhának, amelyek gyorsan nehézkessé válhatnak – még akkor is, ha a legjobb szándékkal vásároltad meg a termékeket. 
Általában az ételtartók és tárolóedények jelentik a leginkább túlzsúfolt rendszerezési cikkeket minden otthonban. Van megoldás! Lehetséges, hogy néhány extra tárolóedény és rendszerező valóban tökéletes megoldást jelent az otthonodban máshol található tárolási problémákra. Vess egy pillantást a gardróbba, a fürdőszobába vagy a játszószobába, és nézd meg, lehet-e valami, aminek a tárolódobozaid újra otthont adhatnak. 

hirdetes

Rengeteg felesleges ruha

A nők nevében mondjuk: átérezzük ezt. Találsz egy olyan alapvető ruhadarabot, amelyet a legjobban szeretsz viselni, ezért többszörösen vásárolod meg – aztán rájössz, hogy túlzásba vitted. 
A vizespalack tanács itt is megállja a helyét, különösen, ha a szekrény rendben tartásáról van szó. Ha valami újjal szeretnéd kényeztetni magad, nézd meg, hogyan adományozhatod el a régit. 

hirdetes

Lejárt gyógyszer, smink és piperecikkek

A leggyakrabban előforduló cikkek, amelyekkel a fürdőszobában találkozunk, és amelyeken érdemes lehet szelektálni, a bőrápoló, a smink és az utazási méretű piperecikkek. Nyilvánvalóan a legjobb módja ennek az, ha átnézünk minden egyes elemet, és kidobunk mindent, ami lejárt vagy furcsa állagú, szagú. Dobj el mindent, amiről tudod, hogy nem fogod használni, és tegyél meg mindent, hogy ne halmozódjanak fel a tárgyak. Mielőtt újat vásárolsz, ügyelj a fürdőszoba fiókjaiban és szekrényeiben rendelkezésre álló helyekre. Ha a hely problémát jelent, vagy módosítsd, hogy helyet kapj, vagy mondjon magadnak nemet a vásárlásra.

Illatos gyertyák

Ha illatos gyertyakollekciód kicsúszott az irányítás alól, nem vagy egyedül. Sokan azt tapasztalják, hogy otthonukban szinte minden polcon, komódon és íróasztalon vannak használaton kívüli gyertyák – ráadásul biztosan vannak még máshol is, amelyek valószínűleg egy szekrényben rejtőznek, és felhasználásra várnak.
Az emberek szívesen adnak gyertyát karácsonyi vagy névnapi ajándékként, de valószínű, hogy a megajándékozottnak már rengeteg van belőle. Fontold meg, hogy megkérd barátaidat, szeretteidet és nagylelkű ismerőseidet, hogy küldjenek inkább virágot a neves alkamakra. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakatok

Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod és értékeid, mindenképpen minőségi lakatokra lesz... Tovább

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek