notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan hozzuk össze a fehéret, kéket és barnát, a modernt és a természeteset a lakberendezésben?

hirdetes

Fehér Ibiza - nyári lak a természetesség jegyében

Ságodi Anikó

 A következő villa kitűnő példa arra, hogyan alkalmazzuk úgy a kontrasztokat a lakberendezésben, hogy az ne legyen túl rideg vagy erőltetet. Tervezője tökéletes következetességgel használta a színeket és anyagokat kül- és beltéren egyaránt. Ibiza nyugati partján, festői környezetben helyezkedik el a mintegy harminc éve épített nyári lak. A spanyol tervező, Martinez Malales felújította, rendezettebb és nyitottabb tereket adott neki, és kibővítette egy medencével és egy pavilonnal is.

Fehér Ibiza

Kontraszt kívül-belül

A berendezés koncepcióját a kontrasztos színek adják, azon belül is a fehér, csokibarna és a kék-zöld párosítások.   Malales célja egy modern otthon létrehozása volt, amely ugyanakkor kényelmes, és a lakók minden igényét kielégíti.

 

 

A nappaliban megtartották az eredeti téglakéményt, amelyet modernizáltak. Ehhez álmodták meg az erezetes fából készült asztalokat, és a fehér bőr zsinórozással készült foteleket.
 
Fehér Ibiza-nappali
 
A nappali szerves részét képezi az étkező, ahol a kontrasztot az anyagok adják: a tömör fából készült asztalt jól kiegészítik a műanyag és fém kombinációból készült székek. A fehér háttérből szinte életre kel a fekete talapzaton elhelyezett faszobor. 
hirdetes
Étkező
Az emeleten kapott helyet a fürdőszoba és a háló, amelyek középpontja a beton „burkolat” lett.  Az úgynevezett mikrocement „egy nagyon finom anyag, mégis nagyon nehezen reped el, és ellenáll a nedvességnek is”- így Malales. Ennek az anyagnak a használatával egy rendkívül vonzó struktúrát alakított ki, amely legszembetűnőbben a fürdőszobában jelenik meg. 
Fürdőszoba mikrocementtel
 
A hálószobát az ágykeret uralja, amely egy különleges technika segítségével kissé fakó fehér árnyalatot kapott, sőt így az ágyvég is hajlított rönkből (?) készült el. 
Hajlított rönk, mint ágytámla
 
A kontrasztok használata nemcsak a belső elrendezést, de a külső megjelenést is meghatározzák. Itt is folytatódik a játék a fehérrel és kékkel. A szakember a pavilonba Bali-szigetéről hozatott egy fehér óriás étkezőasztalt, amelyet szintén fehér székekkel egészített ki. A tökéletes összhangot a kékes-zöldes terítővel, törölközőkkel és rafia használatával érte el.  
hirdetes
pavilon
 
 
 
Úgyancsak ez a koncepció látszik a villa külső környeztében is: a hófehér ház oldalát megtörte a kőburkolattal és „hozzáépítette” a medencéhez. 
 
Csodálatra méltó, hogy hogyan csempészte be a természetes színeket és anyagokat a modern környzetbe. Nem könnyű feladat összhangot teremteni, neki mégis sikerült. 
 
Ha tetszett a cikk nyomj egy lájkot, osszd meg, és térj vissza. 
 

Forrás: http://www.elmueble.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Étterem Budapesten

Néha mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás, és nem mindig van kedvünk a tűzhely mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
Nappali