notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket a színeket válaszd a lakás különböző helyiségeiben

hirdetes

A legjobb falszínek a lakás különböző helységeiben

SzSz

Milyen színt válassz a nappaliba? A konyhába? A hálószobába? Segítünk kiválasztani a legjobb árnyalatokat, hogy mindig kellemesen érezd magad a lakás helyiségeiben!

Ezeket a színeket válaszd a lakás különböző helyiségeiben

A színek közvetíthetik a stílusérzetet, és a hangulatunkat is nagyban befolyásolhatják a lakás különböző szegleteiben. Ezért van értelme annak a megállapításnak, hogy a megfelelő színárnyalatok javíthatják az otthoni életminőségünket. Annak érdekében, hogy minden szobában a tökéletes színt válasszuk ki, a színek mögött álló pszichológia is fontos tényező. 

Ahol a legtöbb időt töltjük: világos rózsaszín

Rengeteg bizonyíték van arra, hogy a rózsaszín szín nyugtató és vidám szín. Például egy börtönben halvány rózsaszínűre festették a cellák falait, és az ott fogvatartott rabok sokkal nyugodtabbak, mint más börtönökben. Emiatt is a rózsaszín színárnyalat tökéletes lehet az olyan helyeken a lakásban, ahol sok időt töltünk, így a nappaliban például remekül mutat. 

hirdetes

Semleges szín bárhová a lakásba: élénkzöld

A természet és az egyensúly érzése érdekében a zöld ragyogóan működik bárhol a lakásban. Mivel nyugtató hatású, bármilyen zöld árnyalat jó választás lesz a ház legtöbb területén. Különösen jó abban az esetben, ha egy tavaszi jellegű zöld árnyalatot használunk akár a gyermekszobába, ahol fiú és lány is van, hiszen így semlegessé tehetjük a szoba hangulatát. 

Konyhákhoz leginkább megfelelő: sárga

A vajsárga kiváló színválasztás lesz a konyhába, hiszen ez az árnyalat növeli az étvágyat, miközben növeli az energiaszintünket is. Nem vagy egy reggeli ember? A sárga szín a konyhában nagyon jó napindító lehet, hiszen serkentheti a motivációnkat és lelkesedésünket az egész napra. 

hirdetes

Legjobb hálószobákhoz: mélykék

Míg néhány tanulmány kimutatta, hogy a kék növeli az éberséget, a kék falak vidámságot és érzékenységet válthatnak ki belőlünk, így ideális lesz a hálószobába. A sötétebb kék színeket a falon egyenlítsük ki világosabb színű bútorokkal, ezzel növelve a szoba harmóniáját és egyensúlyát. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Üveglámpás

Egy ilyen szép üveglámpással nem csak a benti helyiségeket dobhatod fel, hanem akár kültéren... Tovább

Télikabát

A télikabát egy általában csípőn alul érő, esetleg derékban szabott, hátul hasított vagy... Tovább

Tovább a lexikonra