notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így megmentheted a faladat az olajtól, kosztól, zsírtól, penésztől

hirdetes

Ezekkel a trükkökkel még megmentheted a falat!

VZS

A festett falon vagy tapétán keletkezett szennyeződéseket nem is olyan nehéz eltüntetni, mint gondolnád! Nem kell megijedni attól, ha koszos, olajos, penészes, ezekkel a trükkökkel megmentheted falad.

Így megmentheted a faladat az olajtól, kosztól, zsírtól, penésztől

Gyermekként nagyon élvezetes dolog összefogdosni a falat koszos kézzel, de még jobb rá rajzolni! :) Persze mindezt csak jószándékból, illetve a szülőnek kedveskedésből csinálják a kis lurkók arra nem gondolva, hogy ezt alig lehet leszedni a falakról. Feltéve, ha nem tudunk néhány egyszerű trükköt. Igaz, nem csak gyermekek okozhatnak a falakon szennyeződést, az idő sem kíméli meg festést, tapétát. Akár a ruhánktól is szürkés lehet egy él, vagy a pára miatt is előfordulhat penész a házunkban. Most a legjobb tisztítási módszereket gyűjtöttük össze olaj, kosz, zsír és penész esetére, így aztán könnyű lesz a takarítás!

A tapéta tisztítása


Nagytakarításnál a tapétát is jól leporoljuk, még pedig úgy, hogy a seprőre puha, száraz rongyot teszünk s felülről lefelé jól ledörzsöljük vele a tapétát. Nedves ronggyal semmi esetre sem szabad hozzányúlni, mert így csak elkenődik rajta a por. Különösen piszkos helyeket friss kenyérmorzsával dörgölhetünk le. Ronggyal nem szabad takarékoskodni. Mihelyt látjuk, hogy piszkos, újat veszünk elő.

hirdetes

Az igazán hatékony takarításhoz érdemes segítséget kérned! Egy profi takarító cég nagyban megkönnyítheti a munkádat! Tudj meg róla többet itt: Lakástakarítás Budapest  

Lapozz a további takarítási trükkökért!

Így megmentheted a faladat az olajtól, kosztól, zsírtól, penésztől

Zsírfolt a tapétán


A zsírfoltot benzinbe mártott puha ronggyal vesszük ki.

Penész a nedves falon


Nedves falon gyakran látunk penészfoltokat. Készítsünk oldatot 1 rész szalicilsavból és 5 rész spirituszból és kenjük be ezzel, vattapamacs vagy puha rongyocska segítségével a zöldes helyeket. Azonnal eltűnnek a foltok s az így kezelt fal hosszabb ideig penészmentes marad. Különösen olyan helyeken kövessük ezt az eljárást, ahol télen nem fűtünk s el akarjuk a fal penészedését kerülni.

Ha szöget akarunk tapétás falba verni


Vigyáznunk kell, hogy fel ne szakítsuk a tapétát, mert az nagyon csúnya. Ezért az előre kimért helyeken hegyes, éles kis késsel apró keresztmetszést teszünk a tapétán, a középen kissé felemeljük a tapéta négy sarkát, s ezen a lyukacskán átdugjuk a szöget. Ha később a szöget kivesszük, egyszerűen vissza nyomjuk a tapétát a helyén s nem lehet észrevenni a lyukat.

hirdetes

Lapozz a további takarítási trükkökért!

Így megmentheted a faladat az olajtól, kosztól, zsírtól, penésztől

Olajfestésről spirituszfoltot eltüntetni


Tegyünk egy kis ecetet az olajfestésű falra puha ronggyal óvatosan dörzsöljük szárazra.

Ha a falról le akarjuk venni az olajfestést


Készítsünk keveréket 2 rész szalmiákszeszből és 2 rész terpentinolajból és rázzuk, kavargassuk addig, míg az oldat fehér nem lesz, mint a tej. Ezt a keveréket kell felkenni az olajfestésű falra, ahonnan egy negyedóra múlva a festékkel együtt le lehet mosni. Tehetünk a keverékhez kevés ecetesszenciát is, ez különösen régi festéseknél ajánlatos.

Zsírfoltot a tapétából


Úgy tüntethetünk el, ha itatós papírost teszünk rá és forró vassal átvasaljuk. De ez csak friss foltokkal szemben használ.

Forrás: bidista.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ottomán

Az ottomán egy török eredetű, díványszerű, ovális támlájú ülőbútor Tovább

Kanapé

Kárpitozott fekvő- és ülőbútor, aminek rendszerint van támlája. Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha