notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így dekoráld üres falfelületeid - Íme pár fali dekorációs ötlet

hirdetes

Íme 4 dekorációs ötlet, mely segít megtölteni élettel az üres falakat!

KC

Egy üres falfelület kidekorálásában ezernyi lehetőség rejlik. Fontos, hogy a lakás és az adott szoba stílusának megfelelően válasszuk meg az oda legjobban illő elemeket. Mindig jól jön pár dekorációs ötlet, akár egy üres lakás falainak dekorálása áll előtted, akár csupán frissíteni szeretnél a meglévőn. Az alábbi ötletek biztos inspirációt nyújtanak majd számodra!

Fali dekoráció

1.Festés és tapéta a falon

Ha egy hatalmas üres fallal találjuk szembe magunkat, a leghatásosabb dekoráció az egész fal befedése lehet. Ez történhet különleges falfestéssel, az elmosódott, több színárnyalatot összedolgozó technika rendkívül népszerű manapság, mint ahogyan a márványhatású festés is. A pöttyös, csíkos minták is divatosak lehetnek. Kezelhetjük a falfelületet egy hatalmas vászonként is és gyönyörű egész falas festményt készíttethetünk rá. Egy erdős vagy dzsungeles téma esetén könnyen érezhetjük magunkat természet közeli élményben. Természetesen nem kötelező az egész falat befesteni, díszíthetjük különböző mintákkal, például virágokkal, levelekkel vagy geometriai formákkal. Választhatjuk a tapétázás módszerét, rengeteg szebbnél-szebb tapétával lehet találkozni. Az biztos, hogy egyszerűbb megoldás, mint egy bonyolultabb festés, azonban, ezutóbbi esetében csak a képzeletünk szabhat határt, míg a tapétáknál adott a választék. Egy-egy számunkra jelentéssel bíró inspirációs felirat is jól mutathat például az ágyunk felett. Ez lehet festés vagy akár matrica.

hirdetes

hirdetes

2.Képek és festmények a falon

Amikor fali dekorációról beszélünk elsőként mindenkinek a képek jutnak eszébe. Ez valószínűleg sosem fog kimenni a divatból. Dönthetünk akár egy óriási kép mellet is, ha több képet választunk akkor megannyi alakzatban és módon helyezhetjük el. A képkeret fontos eleme a képnek, nagyban meghatározza a stílust. Válassz aszerint mi az, ami legjobban illik az adott képhez vagy, hogy milyen hatást szeretnél elérni. Több kép esetén elhelyezhetjük őket szétszórtan vagy rendezetten is. Fontos, hogy a képek harmóniában legyenek egymással és egy stílust képviseljenek. Kiválóan feltudja dobni a falat egy képkeretbe helyezett zöld műnövény is.

Egy óriás festmény rendkívül látványos tud lenni üres falunkon és az adott helységben az összes szem rá szegeződhet. Ha nem egy egyszerűbb darab mellet döntünk, fontos, hogy összhangban legyen a szoba összes többi bútorával és elemével. Igazán népszerűek lettek mostanság az olyan festmények, melyek több darabból állnak és ugyanaz a kép folytatódik akár 3-4 vásznon keresztül. Továbbá egy márványmintás, az adott szoba színeiben játszó műalkotással sem lehet melléfogni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Komplementer színek

Komplementer színpárnak, vagy kiegészítő színpárnak nevezzük azt a két színből álló... Tovább

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció