notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Eddigi tapasztalataim alapján nagyon sok embernek kedvenc színe a kék. Mégis kevés olyan lakással találkozom, ahol a falat kékre merték festeni. Pedig a kék színnel sokféle hatást elérhetünk. Mondhatjuk, hogy a kék egy hideg szín, de ez nem ennyire egyért

hirdetes

Legyen a fal színe kék!

Tinta Krisztina

Eddigi tapasztalataim alapján nagyon sok embernek kedvenc színe a kék. Mégis kevés olyan lakással találkozom, ahol a falat kékre merték festeni. Pedig a kék színnel sokféle hatást elérhetünk.

Mondhatjuk, hogy a kék egy hideg szín, de ez nem ennyire egyértelmű. Keverhetjük olyan színekkel, amelyek megtörik a tiszta kéket és ezáltal melegebb lesz a hatása. Például, ha egy kis sárgát teszünk a kék festékbe, lesz egy zöldesebb árnyalata, amely máris melegebbé tette a kék szín hatását.

Legyen a fal színe kék!

A kék színek sok-sok verziójából választhatunk, és ha elég merészek vagyunk, biztos, hogy egy nagyon vagány és szerethető meleg otthont tudunk teremteni kékre festett falakkal is.

Legyen a fal színe kobaltkék!

Látványos hangulatú nappalit hozhatunk létre a kobaltkék falakkal. Párosítsuk egy merész korall színű kanapéval és szinte életre kel a szoba.

 

Kobaltkék és lazac: merész, de remek párosítás

A pink, az arany és a hosszú szálú shaggy tipusú szőnyeggel létrehozhatjuk ezt az eklektikus stílust, melyben a modern és klasszikus elemek tökéletes kavalkádját láthatjuk.

 

Kobaltkék, lazac, klasszikus és modern - eklektikus, mégis harmonikus

 

Nagyon ötletes, hogy az ajtó és a szekrény is a fal színét viseli, a polcokon lévő tárgyak is szerves részét képezik a dizájnnak, hiszen a komponáló remekül használja a polcokon is a kék komplementer színét, a narancsos árnyalatokat.

hirdetes

 

Legyen a fal világos kék!

Ha csak a kék színt vesszük alapul, láthatjuk, hogy milyen rengeteg variációból választhatunk. Egy halvány szürkéskék sokkal visszafogottabb eredményeket adhat.

 

Attól függően, hogy milyen kiegészítőket használunk, változik az optikai hatás és más-más színűnek látjuk ezáltal a falakat is.

 

Attól függően, hogy milyen kiegészítőket használunk, változik az optikai hatás és más-más színűnek látjuk ezáltal a falakat is. Gyönyörűszép fókuszt képez a szobában az ablakfülke, melyet a gazdag redőzésű függönyök pazarul kereteznek.

 

A képeket remekül kiemeli a falon a kék háttér.

Szürkéskék: kevésbé feltűnő

 

Tudtad, hogy a kék szín nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású? Ezen kívül még a hűség, a hagyomány és a hit szimbóluma is. Világos változatai frissességet, üdeséget sugároznak.

hirdetes

 

Kék falak fehér és lila kiegészítőkkel

 

Hálószobában is alkalmazhatjuk, főleg ha egy zöldesebb árnyalatot választunk, amely a tiszta kéknél lényegese melegebb hatású.

 

Hálószobában is alkalmazhatjuk a kék színt, főleg, ha egy zöldesebb árnyalatát választjuk.

 

Legyen a fal színe sötétkék!

 

A sötétkék szín mélység és távolságérzetet kelt.

Roppant drámai és művészi hatást kelthetünk vele. Persze azért óvatosan! Jól meg kell terveznünk, hogy milyen mennyiségben szeretnénk alkalmazni. Például ha egy falra sok kép kerül, nyugodtan alkalmazzuk alá a sötétkék falat, hiszen remekül fognak rajta mutatni a képek, szinte „leugranak” a falról, annyira hangsúlyossá teszi őket a sötétkék fal.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Alvás

Mi az alvás?   Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési trendek