Jobb a faház mint a tégla

hirdetes

Na, ezért jobb a faház, mint a tégla.

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Faházban élni az erdő szélén, távol a világ zajától, megfelelő harmóniában a természettel, ahol csend és béke honol: álomszerű és csodálatos. Már-már mesébe illően tökéletes...
 

Jobb a faház mint a tégla

A faházak nemcsak bájosak és hangulatosak, hanem nagyon környezetbarátak, egészségesebbek és a fenntarthatóságuk is több szempontból előnyös.

 

Manapság faházat nem csak nyaralónak épít az ember, hanem örökéletű otthonnak. Fosszilis tüzelőanyagok használata nélkül gyártott épületek ezek, és mivel a fa szerves anyag, az ebből készült szerkezetek és borítások aktívan segítik a környezetünk megóvását. Általuk tisztább levegőt szívhatunk. Egy faház megépítése csak az életvitelünkhöz szükséges építőanyagot veszi el a természzettől, míg a szervetlen anyagok felhasználása során kelezkezett hőmennyiség és mérgezőanyag-kibocsájtás a szükséges többszörösével, valóban károsítja földünket.

 

Építészetileg igen sokoldalú. Anyagukban könnyebbek a betonházaknál, és kevesebb energiára és beruházásra van szükség faburkolatú ház építésekor.  Anyagrugalmasság miatt a faházak kevésbé hajlamosak a földrengésekre is. A szigetelőképességük nagyon jó az európai típusú hőmérséklet ingadozása ellen. A fa természetes szigetelő, és nagyon hatékony a hideg és a hő elkülönítésében, amire ebben az esetben nem kell külön százezreket költeni. A fából készült falak lélegzőek, és nagyon hosszú ideig tarthatóak, nincs lecsapódó nedvesség.

hirdetes

 

A faházak gyorsabban épülnek fel, könnyebben kezelhetőek és átalakíthatóak. A beton- és téglaházak nem hagynak sok helyet a változtatásoknak és fejlesztéseknek. Több energiabefektetést igényel, és sokkal nehézkesebb, hosszadalmasabb egy ilyen projekt, mint egy faház esetében.

hirdetes

 

A faházak másik óriási előnye a design. Nagyon esztétikusak kívül, belül. Kertészkedés közben öröm rájuk nézni, vagy egy hűvös estén csak bent ücsörögni. A fa természetes színe pozitívan befolyásolja a hangulatot, ami kihat az egészségünkre is. Mindig meghitt és békés nyugalom lengi át a házat.

 

Minden évszakban megfelelő hőmérsékletet fogsz érezni. A téli időszakban nem kell aggódnod a házon belüli meleg miatt, nyáron pedig kellemes hűvös levegőt tart odabent a fa. Az allergének számára ez a típusú ház nem teszi lehetővé, hogy menedéket találjanak otthonodban.

 

Lapozz egyet, mutatunk pár gyönyörű faházat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Természet

Lakberendezési szakszótár

Adventi koszorú

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét... Tovább

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 92

Átlagos értékelés: 5.0