notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezt jelenti a feng shui! Betekintő a feng shui világába, ezt jeletni a feng shui, a feng shui titka

hirdetes

Ezt jelenti a feng shui! Betekintő a feng shui világába

GE.

A szerencsénk nem fogyott el, mert a vécé zárva van. A hálószobákban nincsenek tükrök, az elefántszobroknak pedig csak az ormányuk van felhúzva. Talán ezek a legelterjedtebb tévhitek a feng shuival kapcsolatban. De mi is ez a technika pontosan? Valóban hatékony?

 

Az emberek a 2000-es évek óta használják otthonuk díszítésére, de annak ellenére, hogy évszázados szokásról van szó, keveset tudunk róla.

 

feng shui titka

A feng shui egy régi kínai spirituális örökség, amely az ég és a föld szabályainak tanulmányozására és követésére összpontosít, hogy segítsen az embereknek a természettel harmóniában élni. A fengsuj célja a környező terep és a domborzati viszonyok elemzése, hogy megállapítsa a jó élethez legmegfelelőbb lakóhelyet.

Így határozzák meg a feng shui kifejezést:

"Szél és víz"

A térben a két összetevőnek harmonikus kapcsolatot kell kialakítania. Mind belül, mind kívül. Bár a feng shui követőinek száma nem volt nagy a közelmúltban, a huszonegyedik században a belsőépítészet egyik általános szempontjává vált.

A baguette térkép, amely a chi, vagyis a pozitív energia áramlását szabályozza, miközben megakadályozza a sha, vagyis a rossz energia bejutását az otthonba, az egész tervezési és lakberendezési kultúra alapját képezi. Ennek a térképnek más formái is léteznek, de a nyolcszögletű a legmegfelelőbb, mert a bágua a legkorábbi forma.

hirdetes

Mire hívja fel a figyelmünket a feng shui? Mire kell figyelnünk a saját otthonunkban?

A bejárati ajtó


hirdetes
Kezdjük a bejárati ajtóval. Egy ragyogó bejárat e felfogás szerint pénzt és szerencsét vonzhat az otthonunkba. Az ajtó és a bejárat környékét mindig tartsuk tisztán és rendben. Amíg még kint vagy, érdemes levenni a cipődet, hogy a negatív energiát a talajjal együtt távol tartsd.

Amikor először belépsz a házba, az előszobában egy tükröt fogsz látni. A tükröknek különleges funkciójuk van a feng shui-ban, mivel taszíthatják a rossz energiát, sőt bizonyos körülmények között még a teret is megnövelhetik.

A családi szoba: Nappali

A nappali, mint életünk központja, talán az egyik legjelentősebb helyiség a házainkban. Döntő fontosságú, hogy itt tökéletes egyensúlyban legyen a béke és a harmónia. A növények, különösen a körkörös levelűek, jótékony hatásúak, és azokat érdemes megtartani.

Az éles sarkok viszont nem tanácsosak, mivel ezek nem tartoznak a természet természetesen rendezett formák univerzumába.

Az is jó ötlet, ha kellemes képekkel és családi fotókkal vesszük körül magunkat a lakótérben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti pavilon

Kerti ház, amelyet szórakozás, pihenés, hűsölés céljára építettek. Már az ókorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui