notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezért fontos pszichológushoz járni

hirdetes

Ezért fontos pszichológushoz járni – nem ciki!

NA

Sokszor hajlamosak vagyunk a problémáinkat a szőnyeg alá seperni, nem foglalkozni velük, vagy egyszerűen csak a stressz, szorongás érzés már a napjaink részévé vált, és azt gondoljuk ez a normális, holott egyáltalán nem az. Ezekben és még sok másban nagy segítségünkre lehet egy pszichológushoz, terapeuta, aki segít az útmutatásban és a problémáink eredetének feltárásában. 

Ezért fontos pszichológushoz járni

Testi egészségünk függ a mentális egészségtől

 

Ma már teljesen egyértelmű, az a megállapítás, hogy a mentális egészségünktől függhet a testi egészségünk is, azaz ha lelki gondjaink vannak, és nem törődünk velük, akkor könnyen lehetséges, hogy testünk fogja ezt megsínyleni: különféle betegségeink sokszor a mentális problémáinkra vezethetőek vissza. Így kijelenthetjük, hogy szimplán egészségmegőrzés céljából is érdemes pszichológushoz járnunk, a szakorvosi rendelő Miskolcon rendelkezik pszichológus szakorvossal, akihez bejelentkezhetünk.

Saját problémáinkat sokszor nem látjuk tisztán

hirdetes

 

Az ember sokszor nem tudja tisztán látni magát, hisz vannak berögzült viselkedéseink amik már a részünkké váltak, és észre sem vesszük, hogy ha esetleg terelünk valamit, pótcselekvést csinálunk, vagy elfojtunk dolgokat. Ehhez kell egy szakértő személy, aki kívülről lát minket, nem barátunk vagy családtagunk, és rámutat ezekre a ’hibákra’, közös munkával pedig megoldást találunk rájuk. 

Gyerekkori traumák feltárása

 

Elcsépeltnek hangozhat, de sokszor valóban a gyerekkorig kell visszamenni, hogy feltárjuk traumáinkat, akkor ránk ragadt rossz szokásokat és viselkedésformákat. Ebben maximálisan pszichológus segítségére van szükségünk, aki különféle technikák, módszerek alkalmazásával segít feltárni a tudatalattinkat, és rámutat különféle megoldásokra. 

hirdetes


A beszéd segít

 

Nagyon jó hatással van ránk, az alapvető ’kibeszélés’ érzés, mert sokszor nem szeretünk a problémánkról beszélni és elfojtjuk magukban, ami az első pontban említett problémákhoz vezethet. Merjük pszichológushoz, terapeutához járni és legyünk egészségesek, testileg és lelkileg!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Terrakotta

A terrakotta szó jelentése eredetileg égetett földet jelent. Gyakorlatilag ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód