notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne dőlj be a Black Friday hazugságainkat! Kamu akciók a Black Friday-en!

hirdetes

Ezeknek ne dőlj be a Black Friday kamu akciói alatt!

Bettina

A Black Friday sokak számára egy olyan nap, amit úgy várnak mint más a megváltt. Ilyenkor valami oknál fogva hirtelen mindennek lezuhan az ára, mert persze szeretnék nagyon olcsón ezeket eladni az árusok (dehogyis) és a termékekből csak úgy villámcsapás szerűen elengednek 40,50,60 akár 70 % -ot is. Milyen vonzó ajánlat ez egy terméknél, hogy csak a felét kell kifizetni, rögtön veszel anyának, mamának, a szomszéd Juli néninek és a kutyádnak is legyen szó bármiről, mert annyira olcsó volt! Nem, sajnálom, hogy tőlem tudod meg, de ez nem volt olcsó….

black friday akció

Így csapnak be pofátlanul az üzletek Black Friday napján!A Black Friday az a nap, amikor a boltok minden területen eltérnek az előtte és utána lévő napok áraitól. Ugyanus a legnagyobb megtévesztés a Black Friday alattt, hogy a boltok irreálisan magas összeget tüntetnek fel eredeti árrnak, tehát valóságos akcióról itt szó sincs. Ezt könnyen lehet ellenőrizni az interneten ha egy kis időt szánunk rá, az internetes árösszehasonlítók alapján.

Érdemes legjobban azokra az árzuhanásokra figyelni, ahol 50 vagy ennél nagyobb%-ban van árzuhanás.

  • Nagyon kevés termének engedhetnek ennyit az árából, és ahhoz is nagy szerencse kell, hogy a néhány darabos termékre lecsapass.
  • Figyeljd meg, hogy soha nem volt annyi a termék ára, mint amennyit az eredeti árnak tüntetnek fel!

A NAGY AKCIÓ BLACK FRIDAY ALKALMÁVAL, 50%-OS LEÉRTÉKELÉS

Ugye nem hiszed el ezt te sem? 

Black Friday Akció

Néhány évvel ezelőtt volt egy robotporszívó amit az egyiküzlet (direkt nem nevezem nevén) 3,4 millió foirntért árulta, ami miatt hamar elkezdetett vizsgálatot indítani a GVG (Gazdagási Versenyhivatal).  Akadt viszont erdeti áron majdnem 8000 Ft értékű SDD, amit Black Friday alkalmából 1,2 millióról értékeltek le.  Micsoda ajánlat nem? 

hirdetes

Nem csak az elektronikai cikkeknél van pofátlan árazás, a ruhák, szépségipari termékek is mély gödörbe ugranak Black Friday alkalmával. Jellemző, hogy a termék “ akciós “ ára az eredeti ár, és eredeti árként plusz egy számjeggyel kiegészítik, így mégis jobban néz ki és vonzóbb az akció.

De hányan dőlnek be ennek? Valószínűleg elég sokan, a Black Friday-ra nem kis összegű marketinget fordítanak a cégek, már előtte egy hónappal elkezdik reklámozni és a Black Friday napja után is bőven kitart, pedig eredetileg egy napról lenne szó csak, ami idén éppen ma van 2020.11.27-én. 

hirdetes

A GVH igyekszik komolyan venni ezt a napot és figyel arra, hogy a cégek a lehetőség szerint ne csaljanak. Például nem engedi meg azt, hogy egy adott cég egy nap változtassa az árakat. Sajnos ilyenre is volt példá, hogy délelőtt valami 48.990 Ft-ba került, majd délután egy hirdetés jelezte a vásárlónak az interneten, hogy 63.900 Ft-ba kerül. Itt talán még a jobbik eset, hogy nem a drágábbik áron vásárolta meg a terméket, de akkor sem korrekt az, hogy ár változás történik. Nem csak nem korrekt, egyenesen TILOS, mert tiltja a GVH. 

Ha szeretnél tudatosan vásárolni, és nem szeretnéd elveszíteni a pénzedet a Black Friday becsapásai miatt, nézd meg a következő oldalon a videót, amiben nagyon jól el van magyarázva a termékek értékesítési formája ezen a szent napon. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Tovább a lexikonra