notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezekkel a programokkal kezdjetek neki a tavasznak ti is!

hirdetes

Ezekkel a programokkal kezdd el a tavaszt!

Bettina, NA

Mitől tavasz a tavasz és mit érdemes tavasszal csinálni? Segítünk, hogy tavasszal se unatkozz! Kövesd csodás tavaszi tippjeinket, egy kellemes és produktív tavasz érdekében. 

tavaszi programok

Mitől tavasz a tavasz? 

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi éghajlatú tájakon nem létezik. Tavasszal felélénkül az élet, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők. A Föld északi féltekéjén március, április és május, míg a déli féltekéjén szeptember, október és november a tavasz hónapjai. A csillagászati tavasz a tavaszi nap-éj egyenlőségtől a nyári napfordulóig tart, tehát az északi féltekén közelítőleg március 21. – június 21., a déli féltekén pedig közelítőleg szeptember 23. – december 21. közé esik. Ez az az időszak, amikor emelkedik az átlaghőmérséklet és szeszélyessé válik az időjárás. Ebben az évszakban esik a legtöbb eső, ennélfogva a nagy áradások is erre az időszakra esnek. A vándormadarak általában ilyenkor térnek vissza fészkelőhelyeikre.

Mikor kezdődik a tavasz?

A tavasz kezdetének többféle dátumot is szokás tekinteni:

csillagászati: (március 21. körül): a tavaszi nap-éj egyenlőség időpontja

naptári: (március 1.)

meteorológiai: az idő enyhülésével és a virágzó növények virágzásával kezdődik

hirdetes
Ezek a dátumok az északi féltekére vonatkoznak.

A tavasz kialakulásában fontos szerepet játszik, hogy a mérsékelt égöv része vagyunk. A trópusi éghajlaton nem létezik ez az évszak. A felmelegedésben nagy szerepet játszik a napsugarak nagyobb hajlásszöge. Illetve még szintén említésre méltó a napsütéses időtartam növekedése és az éjszakai időszak rövidülése.
Vannak madarak, melyek nem töltik az egész évet egy adott területen, hanem a tél idején melegebb éghajlatra vándorolnak (például: füsti fecske, fehér gólya). Ezen madarak a tavasz beálltával visszatérnek. Ilyenkor szoktak a fák rügyezni. Többek között felenged a fagyott föld és kertészeti, illetve mezőgazdasági beavatkozásokra alkalmassá válik. A hőmérséklet emelkedik ebben az évszakban.

Mit érdemes csinálni tavasszal? 

Érdemes a tavaszt egyből a tavaszi nagytakarítással kezdeni. Tavasz beköszöntével elkezdődik egy olyan munkafolyamat is, amit a legtöbben nem annyira kedvelnek, de egy elengedhetetlen program. Mi is ez? Hát a tavaszi nagytakarítás! A tavaszi nagytakarítás egy nagyon alapos és precíz takarítás és a végeredményért minden fáradtságot megér! Ebben a cikkben tudod megnézni, hogy milyen tippeket adtunk a tavaszi nagytakarításra egy előző cikkünkben!

hirdetes

Adunk egy inspirációs videót, hogy neked is több kedved legyen a tavaszi nagytakarításhoz! 

Tavasszal a legjobb kirándulni!


Amikor kisüt a nap és rügyeznek a fák olyankor mindenki a természetbe vágyik. Tökéletes kiránduló idő szokott lenni ilyenkor, mivel nincs túl hideg, de túl meleg se. Szólj családodnak, barátaidnak, párodnak, hogy fedezzetek fel új kiránduló helyeket. A jelenlegi vírusos időszakban ez a legjobb program amit lehet csinálni! Készíts képeket a kirándulások során, hogy megörökítsd milyen szép helyeken jártál. 

Nézd meg ezeket a képeket, hogy motivációt nyerj a kiránduláshoz is! :)  


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bordűr

  Bordűr, avagy díszítőszegély, más néven: szegélydísz, keret; Valamilyen tárgy... Tovább

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód