notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A biztonság legyen az első

hirdetes

Ezeket kell beszerezned ahhoz, hogy betörés biztos legyen otthonod!

TB

Mindenkinek fontos nem csak saját biztonsága, de otthon, és értékei biztonsága is. A napjainkat körül ölelő technikai forradalom folyamatos fejlesztői nem csak a szórakozásra terveznek elképesztő szerkezeteket, de az otthon védelmet is folyamatosan szem előtt tartják, ezért egyre több kütyü jelenik meg a piacon amik segítenek megvédeni otthonunkat az illetéktelen behatolóktól, és ezzel akár testi épségünket is. Ha neked is fontos a biztonság, és a betörésvédelem, akkor mindenképpen érdemes tovább olvasnod, mert bemutatjuk hogyan teheted egyszerűen és olcsón betörésbiztossá lakásodat.

Tervezd meg saját biztonsági rendszered tippjeinkkel

Abban egyet érthetünk, hogy a biztonság mindenki számára nagyon fontos. Általában riasztóval védjük nagyobb értékeinket, mint például az autónk, és különleges szám vagy jelkódokkal zároljuk telefonunkat az illetéktelenek elől. Azonban sajnos még mindig nagyon kevesen költenek arra, hogy otthonukat megvédjék a betörők ellen, pedig ez is nagyon fontos lenne. Hiszen nem csak értékeinkre jelenthet nagy veszélyt egy védtelen lakás ahova betörnek, de ha éppen otthon tartózkodunk az éjszaka, és úgy törnek be hozzánk, akkor súlyosan kockáztathatjuk testi épségünket, ha nem készülünk fel az ilyen esetekre. Sajnos még a mai fejlett technikák mellett is nagyon sok betörés van, ami abból fakad, hogy a betörők is tisztában vannak a manapság általánosnak mondható biztonságtechnikai rendszerek elavultságával, és esetleges hiányával.

Megvagy elégedve otthonod biztonsági állapotával?


A családod védelménél ugye, hogy nincsen fontosabb, akkor ne csak a szórakoztató kütyükbe fektess, hanem nézz körbe a lehetőségek között, és tervezd meg saját biztonsági rendszeredet, hogy a szeretteid és az értékeid mindig védve legyenek, akkor is ha éppen nem tartózkodsz otthon.
 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Tervezd meg saját biztonsági rendszered tippjeinkkel

Riasztó


A riasztó berendezések 30 éve töretlenül nagyon sikeresek az érték és otthon védelemben. A riasztók több fajta érzékelővel beszerezhetők. Választhatsz hőre reagáló, vagy mozgás érzékelős infrákat, amik egy nagyon hangos külső egységhez csatlakoznak. Nagy előnyük, hogy ha a riasztó érzékel, olyan hangosan szirénáz, hogy nem csak a szomszédok, de az egész környék is felfigyel rá. Ezenkívül beköthetők ezek a berendezések a rendőrségre, vagy egy őrző védő céghez, és ők ha riasztást tapasztalnak azonnal kijönnek a helyszínre, és körülnéznek, hogy történt e illetéktelen behatolás. Számos kiegészítővel felszerelheted a lakásodat, melyekkel riasztás során akár a telefonodról is megnézheted, hogy mi történt otthon, amíg nem voltál otthon. Nagy hátrányuk, hogy csak a riasztó alkalmazásakor a betörők könnyen hatástalaníthatják, így lényegében a riasztó egyedül nem nyújt teljes védelmet. 

hirdetes


Rácsok, nyitás érzékelők


Ősrégi megoldás, de nagyon hatásos a rácsok alkalmazása az ablakokra. A rács, főleg ha jó erős anyagból készül 99%-ban megakadályozza a betörőket a behatolásban. A különböző fémekből készült rácsokat nagyon körülményes eltávolítani, és olyan nagy hanggal jár, hogy tényleg mindenki észreveszi a környéken. Ezen okok miatt a betörők neki sem látnak egy ilyen ablaknak. Az ablakok jelentik a ház biztonságtechnikai gyenge pontjait. Sokan véletlenül nyitva hagyhatják, mielőtt elmennek otthonról, vagy könnyedén pillanatok alatt betörhetők, ezért különösen nagy odafigyelést igényelnek, ha védelmi rendszert szeretnél kiépíteni. szerencsére ma már nagyon olcsón beszerezhetünk nyitás érzékelőket, amiket érdemes a bejárati ajtón és az összes ablakon elhelyezni.

Megvagy elégedve otthonod biztonsági állapotával?

Ezek az érzékelők bizonyos riasztó rendszerekkel összeköthetők, így nem csak nekünk jeleznek, ha valaki az ablakon át akar behatolni. Kis költséget jelentenek ezek a rácsok és érzékelők, de ha beszerzed, nagyon megnehezíted a betörők dolgát, és ezért a legtöbb illetéktelen behatoló inkább úgy dönt, hogy meg sem próbálja, és keres egy egyszerűbb prédát magának.
 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Tervezd meg saját biztonsági rendszered tippjeinkkel

Kamera rendszer


Ha a kamerákra gondolunk ebben a témakörben egyből a kültérre elhelyezhető nagy kamerák, és borsos áruk jut eszünkbe. pedig már nagyon régen nem csak ezek elérhetőek. Szerencsére egyre több jó minőségű kamera jelent meg a piacon az elmúlt években pár 10 ezer Ft-os áron. Ezek a kamerák WI-FI-re csatlakoznak, így egy okos telefon segítségével bárhonnan megnézheted mi történik otthon, mondjuk egy esetleges riasztás során, és szerencsére sötétben is tökéletes képet nyújtanak. Ezen kívül a felvetteket képesek lementeni automatikusan egy SD kártyára, vagy akár egy bekapcsolt állapotú számítógépre is. Úgy gondoljuk ezekbe a szerkezetekbe nagyon megéri befektetni, mert ha esetleg a többi rendszert ki is iktatják ezeket az apró kamerákat többnyire észre se veszik, ezért képet készíthetsz a behatolóról, amivel segítheted majd a rendőrség munkáját.

hirdetes

Megvagy elégedve otthonod biztonsági állapotával?

Zárak


A zár kérdés főleg a bejárati ajtónál jelent komoly fejtörést. Sajnos még a legdrágább, legjobban kifejlesztett zárajat is képesek a betörők feltörni, ezért jobb ha másban is gondolkozunk. Ilyenkor választhatunk rácsot az ajtó elé, viszont az sok macerával járhat mindennap. szerencsére ebben a témában is nagyon sokat fejlődött a technika az elmúlt években. Lehetőségünk van számkódos zárat választani, ami szinte teljesen megoldja a betörők elleni küzdelmet. Ezen kívül választhatunk már olyan zárszerkezetet is ami egy chippel működik. a chipet ma már bármilyen tárgyba el tudják helyezni, így gyűrűbe is, vagy egy apró kártyába mint a szállodáknál, de lehetőségünk van az okos telefonunkkal is kinyitni az ajtót. Ezek az új kifejlesztett zár megoldások nem csak kényelmesek, de garantálják, hogy tényleg csak az fog tudni bemenni akit Te szeretnél.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Citrom

A citrom déligyümölcs és egyben fűszer is a citrusfélék csoportjából. Népies nevei:... Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők