notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezekre a lakástámogatásokra számíthatunk 2021-ben.

hirdetes

Ezek lesznek a legújabb lakástámogatások

Bettina

2021-ben lakástámogatásokkal fog fellendülni az ingatlanpiac. Tudd meg, hogy milyen lakástámogatásokra számíthatunk. 

lakástámogatások 2021-ben

Lakásvásárlási támogatás:


2021-ben újra 5%-os áfa lesz az újépítésű ingatlanokra. Valószínűleg ez felfogja lendíteni az ingatlan piacot és már sok ember kezd gondolkodni azon, hogy milyen formában éljen a lehetőséggel. Ezen kívül lesz egy feújítási támogatás is. Sok kérdés merülhet még fel ezekkel a támogatásokkal kapcsolatban, nincs még pontos információ mindenről. Röviden összefoglalva amit eddig érdemes lehet tudni: 


Vissza jön az 5%-os áfa minden újépítésú ingatlanra. Ha CSOK-ra is jogosult vagy és igénybe is veszed akkor az 5%-ot sem kell megfizetni. CSOK-ra jogosultak körében illetékmentességel vásárolhatóak meg a használt és az újépítésűek is. Ez például 60 millió forintnál 15 millió forint előnyt jelent. 

Felújítási lakástámogatás:

Ha egy 18 éven aluli gyermek van a családban, akkor 50%-os visszatérítést kap az államtól 6 millió forintig a 2021-ben igényelhető lakástámogatással. Tehát a 6 000 000 foritn összegű felújítás esetén az állam átvállal 3 000 000 forintot. Ez CSOK nélkül is igényelhető. Tehát azok is igénybe vehetik akik nem tudtak jogosult lenni a CSOK-ra, például egyedülálló szülők. 

hirdetes

lakás támogatás

Vajon, hogyan hat ez a piacra?

Jelenleg a kapacitásokban nem bővülködő építőipart fogják felemelni 2021-ben életbelépő lakástámogatások. A felujítandó ingatlanokra való kereslet meg fog ugrani a lakástámogatások igénybevételével. Fenálló kérdés, hogy lesz vajon elidegenitesi es terhelesi tilalom annak aki igénybe veszi a lakástámogatást? Ez például a CSOK-nál azt jelenti, hogy nem adhatjuk el az ingatlant 10 évig és 10 évig életvitel szerűen benne kell élnünk. Ezek a korlátozások döntő kérdésűek lehetnek, fontos, hogy megismerjük és tisztában legyünk ezekkel a meghatározó feltételekkel mielőtt igénybe vennénk a lakástámogatást. Mivel sokszor nem divat az építőiparban számlát kiállítani ezért erre nagyon fontos lesz figyelni! Mindenről kell számla, csak így érvényes az 50%-os támogatás. Ezzel egybekötnénk, hogy kifejezetten nagy hangsúlyt érdmes fektetni a garanciára is. Minden termék megvásárlásánál illetve a kivitelezők munkája után is kérjünk az elvégzett munkára garanciát, vállaljon érte felelősséget! Ha ezt nem tesszük meg akkor nagyobbat veszíthetünk mint amit kaptunk lakástámogatást!

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi szokások

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a... Tovább

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás