notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket az aranyszabályokat kell betartani.

hirdetes

Ezek a legnagyobb berendezési hibák amit sokan elkövetnek

Bettina

Segítünk, hogy ne kövesd el azokat a berendezési hibákat, amit sajnos sokan elkövetnek.

nappali berendezés

Ha szeretnél szép otthonban élni, akkor ezeket a lakberendezési szabályokat kell követned, hogy véletlen se fuss bele a leggyakoribb lakberendezési hibákba. A lakberendezés aktuális trendjei mindenhol megjelennek.Ezek szabályok arra, amit követni kell, hogy mit hova tegyünk és mit hova ne tegyünk. Ezek segítenek abban, hogy szép otthonban élhessünk, nem véletlenül vannak kitalálva, és nem véletlenül egy külön szakma ez is. A sok szabály között könnyű elveszni, és igazából ahány ember annyi stílus, nem minden szabályt kötelező követni.Összeszedtünk néhány olyan aranyszabályt, amiket érdemes betartani.

Használd stílusosan a színeket

Minden helységben legyen meg az a szín ami által dekorálni fogsz. Ez legyen egy színskála. A színskálának maximum 4-5 színből álljon, ha ezt meghaladod akkor az nagyon sok lesz, és teljesen el fog veszni minden a színrengetegben, nem utolsó sorban a túl sok szín egyáltalán nem stílusos. Tudod kinek áll jól a sok szín? A papagályoknmak és a szivárványoknak. Ennyi, nem több, ebbe egy szoba nem tartozik bele. Összetételét tekintve legyen több a visszafogottabb alapszín és 1-2 feltűnőbb dekorszínt használj, amivel sokat tudsz dobni a szoba stílusán és hangulatán. A színskála kiválasztásakor figyelembe kell venni a szabályokat! A világos, meleg árnyalatok a kicsi teret segítenek növelni, a sötét és hidegebb színek pedig inkább a nagy helyeken mutatnak jól. Ha ezt kevered akkor például egy alapból kis területű szoba esetében még kisebb szobát fogsz látni optikailag. Maradj ennél az aranyszabálynál, kis helységet csak világos színűre érdemes festeni. 

hirdetes

nappali

Figyelj oda a fényre

A világítás egy nagyon fontos szempont. Ha egy szobának nincs megfelelő világítása akkor az nagyon rossz összképet tud festeni a szobáról. Talán nem is gondolnád, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van a jó minőségű fénynek, egészen addig míg nem tapasztalod meg az életviteledben a megfelelő világítás hiányát. És ha a világítás nem jó, az nagyon hamar fel fog tűnni mindenkinek.  Amikor  világítást terveze, akkor át kell gondolnunk a szoba funkcióját. Például egy konyhában az erős fény az amire szükség van, de ezzel szemben egy nappaliban a funkció-fókuszált világítás fontosabb. Ezt a legkönnyebben réteges világítással tudjuk megvalósítani. A réteges világítás az amikor mennyezeti lámpa, az állólámpák vagy falilámpák segítségével éred el a megfelelő fény mennyiséget. 

Nézd meg, hogy érdemes egy nappalit berendezni a fények szempontjából:

Ne ess túlzásba, és figyelj az arányokra

Minden szoba berendezésekor figyelni kell az arányokra, nem szabad elhanyagolni a méréseket és ennek pontosságát. A lakberendezők szerint a 2:3 arány a legjobb. Ezeket nagyjából szemmértékre is be tudod lőni, nem kell pontosan minden cm-re lemérni, de ügyelni kell a méretekre.  Mikor és mire kell figyelni? A bútorok méreteinek összeválogatásában, és mind az elrendezésében is. Például egy kisebb bútordarabnál, például dohányzóasztalnál a megfelelő méret kétharmad akkora legyen mint a kanapé., Mikor elrendezzük a bútorokat, akkor pedig osszuk a szobát fejben kétharmadra és egyharmadra: a nagyobb bútordaraboknak, például a kanapénak és a szekrényeknek a szoba kétharmadát foglalják el. A többi másodlagos bútor például dekorációk és tárolóegységek pedig ne tegyenek ki többet a szoba egyharmadnál.

hirdetes

nappali

Nem kötelező, hogy minden új legyen

De tényleg! Hihetetlen pénz pazarlás az, aki mindenből mindenhova ragaszkodik ahhoz, hogy új legyen, főleg, hogy nagyon sok bútort töredék pénzből úgy fel lehet újítani, mintha teljesen új lenne, sőt szinte azt lehet rá mondani a felújítás után, hogy az egy új bútor is. A trendek mindig változnak, szinte lehetetlen mindig lekövetned azt, hogy az aktuális divatnak legyen tökéletes a berendezésed, de apróbb dolgok megváltoztatásával könnyen tudsz új hatást elérni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Alumínium megmunkálás

Az alumínium megmunkálás során az előre gyártott alumínium paneleket... Tovább

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Tovább a lexikonra