notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne kövesd el ezt az 5 hibát a diétád alatt!

hirdetes

Ezek a leggyakoribb hibák diéta alatt

Bettina

Jó tudni, hogy kell diétázni, de talán fontosabb azokkal a hibákkal tisztában lenni, hogy hol tudod elrontani. 

leggyakoribb diéta hiba

Voltál már abban a helyzetben, hogy percre és grammra pontosan meg volt tervezve az étkezésed, de az eredmény sem időben sem grammban nem hozta a vártakat? Ha a válaszod az, hogy igen, ne csüggedj el. Sajnos a legtöbbször, ha a diétánk nem sikeres hajlamosak vagyunk feladni, befejezni. Elfelejtjük azt a lelekesedést amivel elkezdtük és azt, hogy mennyi munkánk és energiánk van benne. Akik hirdetik az igét, hogyan kell helyesen diétázni azok sajnos arra nem hívják fel a figyelmünket, hogy hogyan nem kell! Van 5 leggyakoribb hiba, amiért nem működik a diétád. Ezekkel tsiztában kell lenni és nem fogsz csalódni. 

1, Leggyakoribb hiba – Helytelen kalória számolás

Próbálok egy egyszerű példát hozni:

Amikor a főtt ételből számolod a kalóriákat. Például 100g rízs főzés nélkül kb 350 kalória. Viszont ugyan ez a mennyiségű rízs főzve 330 g, de ugyan annyi kalóriát tartalmaz kb 300-350 kalória. Tehát kalóriát mindig szárazon számolunk!

2,  Leggyakoribb hiba – Zsiradékok nem megfelelő mennyisége és minősége

Az legtöbb olajt és zsiradékot nem érdemes hevíteni, mert elvesztik az előnyös tulajdonságukat. Ez elég egyszerű és érthető, hiszen kémiailag megváltozik a szerkezetük. Nem tudjuk pontosan, hogy hány gramm zsiradékot szívott fel az étel. Ez teljesen elválaszthat a célunk elérésétől, akár szálkásítanál akár tömegelnél. Ha mindenképpen szeretnél zsiradékot használni, használj sparyt mert ebből nem tudsz olyan vészesen sokat fújni. Persze csak egyszer fújj belőle! :) 

hirdetes

3, Leggyakoribb hiba – Meglepő, de az italban is van kalória. 

Kávézol? Tejszín, tej ? Ugye, ugye?  Gyakran gondoljuk azt, hogy kalória csak ételből származik, de egy cukor tartalmú ital olykor sokkal több kalóriát tartalmazhat mint egy étkezés. Ha a diétád előrása, hogy számold a napi bevitt kalóriát akkor érdemes az italra is figyelned, ezeket is számolni kell. 

4,  Leggyakoribb hiba – a legnagyobb hiba a konrtol hiánya

Sajnálom, de NEM FÉR BELE EGY SZELET SÜTI! Ha a diétád elején jársz muszáj erősnek lenned. Talán ez a  leggyakoribb hibák között is a  leggyakoribb hiba. Mert itt kezdődik el a csak egy süti, csak egy csoki, csak egy cukros üdtő. De akkor mikor fér bele? Amikor elérted a várt eredményt, amiért te hoztad meg a döntést, hogy diétába kezdesz. Utána könnyebb lesz szinten tartanod az egészséged és a testsúlyod folyamatos odafigyeléssel, edzéssel. Viszont ha a diétád elején nem tudsz erős maradni és nemet mondani a bűnözésnek, akkor nagy valósznűséggel hagysz fel hamarabb a diétáddal csalódásból.  Te döntöd el, hogy mit, mikor és miért eszel. 

hirdetes

5,  Leggyakoribb hiba – Szükség van szénhidrátra?

Igen. Szükség van szénhidrátra, hogy tudjon ebből a szervezeted energiát nyerni. De ne vidd túlzásba, főleg ha szigorú diétán vagy. Ilyenkor csak délelőtt és figyelj a minőségre. Érdemes lassan felszívódó szénhidrátot fogyasztani, mértékkel és minőségit. 
Edzés előtt érdemes csak fehérjét fogyasztani, edzés után szénhidráttal érdemes kombinálni a fehérjét. Reggel érdemes nagyobb mennyiségben, pl: teljes kiörlésű kenyér, zab. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Étterem Budapesten

Néha mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás, és nem mindig van kedvünk a tűzhely mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód