notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

étkező garnitúra

hirdetes

Válassz a stílusodnak megfelelő étkező garnitúrát!

Józan Szilvia

 

Egy jól felszerelt otthon részét képezi a megfelelő étkező garnitúra kiválasztása is. Még ha egyedül élsz, akkor is szükség lehet egy kisebb, akár két-három személyes étkező garnitúrára, hiszen vendégeket bármikor hívhatsz. Az étkező garnitúra stílusának kiválasztása fontos lépés a ház összhangjának felállításában. Válassz a környezetbe illőt!

étkező garnitúra

 

Étkező garnitúra

 

Az étkező garnitúra szerepe soha nem elhanyagolható. Bármilyen kis hely jut az asztal és a székek számára, fontos, hogy legyen egy hely amit kinevezel az evésre. Napjainkban egyre kisebb a hangsúly a közös étkezéseken. Sokan, főleg az egyedül élők, már nem ülnek le az asztalhoz enni, hanem inkább beülnek a tv elé, vagy az ágyban fogyasztják el az ételeket. És terjedőben van az a nézet is, ami a rohanó világ vált ki, mely szerint egyáltalán nincs szükség otthoni étkezésre, maximum a hétvégén. Hiába változnak az éppen aktuális étkezési trendek, az odafigyelve, kényelmesen ülve, az asztalnál elfogyasztott étel esik a legjobban. Gondoljunk csak az étteremre, vagy a nagy családi ebédre, ha rászánjuk az időt, és leülünk egy asztalhoz, főleg társaságban, úgy szeretjük legjobban az étkezéseket. Az étkező ülőgarnitúra ehhez segít hozzá. Ez mellett persze remek dekorációs elem, feldobja az étkezőt. Vendégvárásra, kávézásra, beszélgetésre is kiválóan alkalmas.

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

Klasszikus étkező garnitúra

 

Az étkező garnitúrák közös jellemzője, hogy egy étkező asztalból és hozzá egyforma székekből áll. Különböző méretekben kapható, így akár vehetünk egy személyeset is, de a nagy családosoknak is van bőven választék, hiszen vehetünk akár 8 személyeset, sőt még bővíthetőt is. Az étkező garnitúra méretét úgy válasszuk, ki, hogy legyen bőven hely körülötte. Ha nem fér be nagyobb méret, akkor inkább válasszunk helytakarékos megoldásokat, de semmiképpen se zsúfoljuk be. A klasszikus étkező garnitúra hagyományos formákra épít. Általában fa az alapanyaga, de ez sincs kőbe vésve, akár más anyagból készültet is választhatunk. Jellemzője az egyszerű formatervezés. Lényege, hogy alkalmas legyen az étkezésre.

hirdetes

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

Modern étkező garnitúra

 

Ha egy kicsit tovább mennénk és nem az egyszerű formákat, mintákat kedveljük, akkor válasszunk modern étkező garnitúrát. Bonyolultabb formák, és élénkebb színekben is találhatunk kedvünkre valót. Így tényleg az étkező, vagy a konyha középpontjává tehetjük az étkezésre használt bútort. Egyik speciális fajtája az üveg asztal. Étkező asztal gyanánt is szépen mutat az üveglap, nem csak a dohányzó asztalon. Ha a konyha vagy étkező modern stílusban van berendezve, akkor válasszunk hozzá modern étkező garnitúrát.

hirdetes

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

Helytakarékos étkező garnitúra

 

Egy kis lakásba, vagy házba ugyan sok mindent szeretnénk bezsúfolni, mégsem jut mindenre hely. Az étkező garnitúrát azonban nem célszerű kihagyni. Inkább válasszunk valamilyen helytakarékos megoldást. Az egyik ilyen lehetőség a sarokétkező garnitúra. Ezek a szettek a ház sarkaiban keletkezett réseket töltik ki hasznosan. Így az asztal és a székek sokkal kisebb helyet foglalnak, mintha a szoba közepére állítanánk őket. Jó megoldás még az összecsukható, bővíthető kis asztal is. A helytakarékos megoldásoknak csak a fantázia szab határt. Akár még a fiókból kihúzható asztalt és széket is tervezhetünk az étkezésekhez, ha tényleg nincs semmi szabad helyünk.

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra

 

étkező garnitúra
 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok