notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...

hirdetes

Így készíts ételízesítőt házilag!

Király Réka
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad, készítsd el inkább Te magad! Mutatjuk, hogyan:

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...

 

Lapozz a részletekért! :)

 

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...
Természetesen az egész ízlés kérdése, lehet változtatni az arányokon.
 

Hozzávalók:

 
hirdetes
- 10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika 
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg kelbimbó
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg káposzta
- 2 csomag petrezselyem zöld
- 2 csomag zeller zöld
- konyhasó
 
Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad...
A paradicsomokat merítsd forró vízbe, majd hámozd meg őket. Ezután mindent vágj fel kisebb darabokra, hogy a turmixgépnek egyszerűbb dolga legyen. Apríts fel mindent, majd mérj le – ezután már csak sót kell hozzáadnod (5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg só kell).
 
Ennyi hozzávalóból kb. 3 kilónyi ételízesítőt készíthetünk, amely akár fél évig is eltarthat. Tartósítószerre nincs szükség, ugyanis a só tartósít. Tárold befőttesüvegben!
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Vendégház

A vendégház legtöbb esetben panziót jelent, de ha családi ház kertjében álló kis házra... Tovább

Szegély

Valaminek a széle vagy a széléhez közeli része, illetve valaminek az a része, mely körbefog... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.7