notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Erkély vagy terasz megszépítése tavasszal

hirdetes

Erkély szépítése tavasszal

A lakásban lakók számára is nagyon fontos egy kis zöld, a növények, virágok a teraszra főleg tavasszal, mikor odakint is minden virágzik. Mutatunk pár tippet, hogyan szépítsd meg erkélyed, teraszod tavasszal!

Erkély vagy terasz megszépítése tavasszal

Lakásunk értékét és komfortérzetünket is nagyban növeli egy jól kihasználható erkély. Kora tavasztól ősz végéig szívesen pihen itt az, akinél nemcsak raktár funkciót tölt be ez a kis alapterületű, nyitott terület. Ahhoz, hogy az idei erkélyszezonra teljes pompájában virítson az erkély, már el is kell kezdeni a felújítást.

Kétféle erkélyt ismerünk: a nyitott erkély (azaz a balkon) az épület homlokzatából kiálló forma, ami így nem feltétlenül fedett. A zárt erkélyt oldalfalak határolják és a szoba egy-két ablaka is ide nyílhat.

Általában kis alapterületen kell egy pici természetet varázsolnunk a semmiből, s ez nem pénz, hanem inkább ötlet és fantázia kérdése. A tavaszi felújítást a falak állapotának felmérésével kell kezdenünk. A kinti helyiség gyorsan elkoszolódik, főleg ha a városban egy forgalmas utcára nyílik.

hirdetes

Ha nyitott erkélyünk van, festeni nincs lehetőségünk, hiszen a ház homlokzatszínétől eltérő festésnek csak rossz végkimenetele lehet. Ebben az esetben gőztisztítóval lemoshatjuk a hozzánk tartozó felületet, hogy felfrissüljön a vakolat. Nem kell feltétlenül megvásárolnunk a gépet, lehet kölcsönözni is, vagy ismerőstől néhány órára kölcsön kérni. Vigyázzunk magunkra, mert a kicsapó gőz nagyon forró!

A balkon viszont csak a mi zugunk, itt tehát szóba jöhet az átszínezés is. A balkon (azaz az oldalfalakkal határolt, zárt erkély) csak a mi zugunk, ide nem látnak be a kíváncsi tekintetek. Színének nem kell teljesen egyeznie az épület homlokzatával, ezért a tavaszi felújításkor szóba jöhet a tisztasági festés is. Először vizsgáljuk át a falakat, nem keletkeztek-e repedések vagy egyéb sérülések rajta télen. Ha egyébként jó állapotban vannak, elég egy gyors tisztító festés. Sokkal szívesebben töltjük majd időnket a tiszta és higiénikus falakkal körülvéve. Amennyiben a falon sérülések is vannak, festés előtt kültéri glett anyaggal ki kell javítanunk azokat.

hirdetes

Lássuk az erkély tavaszi megszépítésének munkamenetét a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ételmoly

Az ételmolyok talán még kellemetlenebb élőlények, mint a ruhamolyok. Ezek miatt akár a fél... Tovább

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Kert Növények Természet