notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Túl sok az eper? Mutatjuk, mire használd fel!- Szuper epres receptek

hirdetes

Túl sok az eper? Mutatjuk, mire használd fel!- Szuper epres receptek

VN, GE.

Az eper sokak kedvence, így rengeteg hazai ágyásban teremnek évről évre kilószámra ezek a mézédes gyümölcsök. Ha veled is előfordult már, hogy több eper termett kertedben, mint amennyit hirtelen fel tudtál volna használni, akkor bizonyára te is szeretnéd tudni, hogy hogyan használd fel extra termésedet, hogy ne vesszen kárba. A következőkben ehhez kínálunk néhány ínycsiklandó tippet!

A legjobb epres receptek

Eperlekvár

Nem hagyhatjuk ki ezt a klasszikus receptet a sok különlegesség mellett! Ki ne szeretné az eperlekvárt? Ez a recept egyszerű, és segít rengeteg epret hosszú távon is megőrizni, csak épp nem eredeti formájukban!

Hozzávalók (4x200 ml-hez):

•    2 kg érett eper
•    1,7 kg pektines cukor
•    2 citrom leve

Elkészítés:

1.    Válogasd ki az ép epreket, és távolítsd el a belsejüket. A legkisebbekből tegyél félre úgy 10 darabot, a többit pedig préseld össze.

hirdetes
2.    Az összepréselt, rostos eperpépet öntsd egy széles, vastag fenekű serpenyőbe, majd add hozzá a cukrot és a citromlevet, és forrald fel az egészet.
3.    Add hozzá a 10 félrerakott epret is a serpenyőhöz, illetve fogj egy csészealjat, és helyezd a fagyasztóba.
4.    Forrald nagyjából 15 percig a serpenyő tartalmát, közben pedig kevergesd rendszeresen, és az utolsó 5 percben percenként ellenőrizd a pép állagát. Ehhez vedd ki a fagyasztóból a csészealjat, helyezz rá egy kicsit a lekvárból, és hagyd hűlni egy percig. Ha összeráncosodik, mikor beledugod az ujjadat, akkor kész. Érdemes észben tartani, hogy az eperlekvár nem hűl igazán keményre.
hirdetes
5.    Végül vedd le a hőről a serpenyőt, és fölözd le róla a rózsaszín masszát. Öntsd az eperlekvárt előre kimosott, sterilizált befőttes üvegekbe, majd zárd le őket. Kész!
 

A nagy klasszikus után persze jöjjön néhány igazán különleges epres recept is, amik mind-mind ínycsiklandóak. Lapozz és mutatjuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Váza

Vázának nevezzük a ma általánosan elterjedt szobadísznek való vagy virágtartó edényeket,... Tovább

Citrom

A citrom déligyümölcs és egyben fűszer is a citrusfélék csoportjából. Népies nevei:... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Háztartás Kert Konyha Színes ötletek Természet