notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A tökéletes epres-krémes szivacsszendvics receptje- könnyű és finom!

hirdetes

A tökéletes epres-krémes szivacsszendvics receptje- könnyű és finom!

VN

Ha valaki könnyűre, de finomra (és vegetáriánusra vágysz), akkor próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető süteményt, ami érdekes módon Viktória brit királynőről kapta a nevét.

Különleges epres-krémes szivacsszendvics recept

Egyedül arra kell odafigyelned, hogy a lehető legtöbb levegő kerüljön bele, és hogy meglehetősen érzékeny a hőingadozásokra. Tudd, hogy mire számíts sütődtől, és a legjobb eredmények érdekében szerezz be egy sütőhőmérőt!

Tápérték 1 adagban (és napi ajánlott %-a)

•    Kalória: 384 (19%)
•    Zsír: 24,7 g (35%)
•    Telített zsírok: 14,7 g (74%)
•    Cukrok: 22,4 g (25%)
•    Só: 0,3 g (5%)
•    Fehérje: 4,9 g (10%)
•    Szénhidrát: 35,5 g (14%)

Hozzávalók

•    225 g sózatlan vaj (szobahőmérsékleten), plusz egy kis extra, a kikenéshez
•    225 g fehér porcukor
•    1 teáskanál vaníliakivonat
•    4 nagy tojás
•    1/4 evőkanál tengeri só
•    225 g önkelő liszt
•    1 teáskanál sütőpor
•    1 kevés tej
•    200 ml 48%-os tejszín

hirdetes
•    1 db vaníliarúd
•    1,5 evőkanál porcukor (a töltelékhez), plusz egy kevés a megszóráshoz
•    250 g friss eper

Elkészítés

1.    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kenj és béleld ki két kerek, 20 centis szendvics sütőformát.
2.    Vágd kockákra a vajat, majd keverd össze a cukorral egy nagy tálban, amíg fehérré, és krémessé nem válik. Ez után keverd bele a vaníliakivonatot is.
3.    Verd fel a tojásokat, majd kezdd el lassan belekeverni a krémesre kevert cukros vajba. Szórj rá némi lisztet egy szitából, majd mehet bele a sütőpor, és a tengeri só. Keverd össze (de ne túlságosan) a porokat a tésztával egy nagy fémkanállal.
4.    Keverj egy kis tejet a tésztához, hogy fellazítsd, majd oszd el két egyenlő részre a két sütőformában.
5.    Süsd a süteményeket a formákban 22-25 percig, vagy amíg aranyszínűvé nem válnak és át nem sülnek. Ha egy fogpiszkálót úgy ki tudsz húzni belőlük, hogy nem marad rajta tészta, akkor már kellően megsültek. Vedd ki, és hagyd hűlni őket 5 percig, majd fordítsd ki őket egy konyhai rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

hirdetes
6.    Ha már teljesen kihűltek, öntsd a tejszínt egy nagy tálba, majd reszeld bele a vaníliamagokat és keverd addig, amíg a habverőn láthatóan krémessé nem válik a keverék.
7.    Szitáld bele a 1,5 evőkanál porcukrot, és keverd el benne óvatosan. Helyezd az egyik szivacssüteményt a választott tányérodra, és kend rá a vaníliás krémet, de hagyj helyet a szélein, különben ki fog folyni belőle.
8.    Távolítsd el az eprek belsejét, majd darabold fel és szórd el őket a krémes süteménydarabra. Végül helyezd rá a második süteménydarabot is, szórd meg egy kis porcukorral, és díszítsd további eperdarabokkal, ízlés szerint.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Adventi koszorú

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét... Tovább

Laminált

Fedő védőréteggel összeragasztott. Eredet [laminált < angol: laminate (réteges) <... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Növények Stílusok