notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Római pénzre bukkantak építőipari munkások

hirdetes

Építőipari munkások találták ezt a leletet!

VZS

Nemrégiben spanyol építőipari munkások olyan leletre bukkantak, amitől nem csak a régészek szava állt el, de az egész világ tátott szájjal nézte a videójukat. Nézd meg te is!

Építőipari munkások római pénzt találtak

Spanyolországban nemrégiben építőipari munkások bukkantak hatalmas mennyiségű római pénzérmére. Az andalúziai Tomares városában éppen vízvezetéknek ástak árkot, amikor megtalálták a hatalmas fogást.

A pénzérmék súlya nagyjából 590 kg és 19 edényben tárolták őket. Az edények némelyike teljesen ép állapotban volt, míg néhány már darabokra tört az idők során. A Huffington Post szerint a lelet egyrészt az érmék mennyisége, másrészt érintetlenségük miatt jelentős, hiszen többségük verdefényes állapotban van.

Építőipari munkások római pénzt találtak

Néhány érme többnyire bronzból készült, valószínűleg ezüsttel vonták be. A szakértők becslése szerint az értékük több millió euróra tehető. A régészek szerint az érmék a 3-4. századból valók, mivel rajtuk Maximianus és Konstatin császárok láthatók. A spanyol tudósok arra még nem tudtak választ találni, hogy miért helyeztek el ilyen rengeteg érmét egy helyen.

hirdetes

A Washington Post szerint az érméket feltehetően adófizetésre vagy katonák zsoldjának szánták. A lelet történelmi jelentősége miatt az építési munkálatokat felfüggesztették, míg a helyszínen ásatások zajlanak. Következő oldalon egy videóban nézheted meg a különleges római leletet.

Építőipari munkások római pénzt találtak

 

Forrás: ketkes.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bordűr

  Bordűr, avagy díszítőszegély, más néven: szegélydísz, keret; Valamilyen tárgy... Tovább

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Természet Utazás