notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Rendkívül fontos az energia gazdálkodás! Energia gazdálkodásról minden

hirdetes

Rendkívül fontos az energia gazdálkodás! Ezért kezd el te is!

GE.

Ma már nem tudunk meglenni áram nélkül, de ahogy nő a fogyasztás, úgy nőnek a fizetendő költségek és a márka szénlábnyoma is. Itt jön be a képbe az energiagazdálkodási rendszer (EMS) szükségessége. Az EMS olyan rendszer, amely figyelemmel kíséri, ellenőrzi és optimalizálja az energiafelhasználást és -átvitelt!

energia

Ma már nem tudunk meglenni áram nélkül, de ahogy nő a fogyasztás, úgy nőnek a fizetendő költségek és a márka szénlábnyoma is. Itt jön be a képbe az energiagazdálkodási rendszer (EMS) szükségessége. Az EMS olyan rendszer, amely figyelemmel kíséri, ellenőrzi és optimalizálja az energiafelhasználást és -átvitelt.

Íme az ilyen rendszerbe való befektetés 6 legfontosabb előnye -

Csökkenti az üzemeltetési költségeket

Az előnyök közül a legnyilvánvalóbb az EMS azon képessége, hogy a világításra, fűtésre és hűtésre, szellőzésre stb. felhasznált energia nyomon követésével és optimalizálásával csökkenti a villamosenergia-költségeket. Az adatok gyűjtésével lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy előre jelezzék az energiafelhasználást és hatékonyabban tervezzenek. Ezeket az adatokat arra is felhasználhatja, hogy megelőzze a felesleges munkákat, mint például annak biztosítása, hogy munkaidő után minden lámpa le legyen kapcsolva stb. 

hirdetes

Javítja az általános jólétet és a termelékenységet

Ha egy ember kényelmetlenül érzi magát a környezetében, nem lesz kedve dolgozni. Így a hőmérsékletszabályozás és a világítás a fontos a termelékenység biztosításához. Egy EMS segítségével szabályozhatja a beltéri hőmérsékletet, miközben minimalizálhatja az energiafelhasználást, valamint minimális világítással jól megvilágíthatóvá teheti a területet. Ez javítja az általános közérzetet és fokozza a termelékenységet. Hasonlóképpen, az optimális szellőzés, világítás és hőmérséklet fenntartása távol tartja a penészgombát és a baktériumokat, így csökkentve a betegségek kockázatát. 

Optimalizálja a kiadásokat

Ha magas az energiaszámlája, előfordulhat, hogy más kiadásokat is csökkentenie kell, például a marketingköltségeket, a K+F-et stb. Ez hosszú távon károsan hat a sikerére. Egy energiagazdálkodási rendszerrel azonban csökkentheti a pazarlást, és ezzel együtt az energiára fordított üzemeltetési költségeket. Ez lehetővé teszi, hogy a pénzeszközöket más feladatokra, például az alkalmazottak fizetésére, marketingre stb. csoportosítsa át. 

hirdetes

Pozitív márkaimázs kialakítása

A mai világban minden szervezetnek fontos a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Az energiafogyasztás optimalizálásával és a hulladék minimalizálásával a vállalatok pozitív fényt vethetnek magukra. Ez segít jobb kapcsolatokat építeni az ügyfelekkel és a partnerekkel, valamint a potenciális befektetőkkel. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők