notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezt teheted az elslamposodás ellen

hirdetes

Találj vissza régi ragyogásodhoz!

Kenézlői Csilla

Egy hosszú kapcsolatban kihalnak az olyan érzések, mint szenvedély, romantika, az idő múlásával elmúlik a szikrázás két ember között, jó esetben megmarad a szeretet, kevésbé jó esetben a megszokás. Mindannyian ismerjük ezeket a sablonos megállapításokat, amikkel mintegy nyugtázzuk a hétköznapok szürkeségét. Egyetértően bólogatunk ha más mondja, hiszen így van, idővel elvesznek színeink, elvész ragyogásunk. De valóban így kell lennie? Ez az élet kőbevésett törvénye? De nem ám! Néhány egyszerű lépéssel elindulhatunk az önmagunkhoz vezető úton. Azon az úton, amiről valahol időközben letértünk. De kezdjük az elején.

Az elslamposodás elleni teendők

Elslamposodás – lustaság, vagy más?

Kényes téma, ami nem csak a nőket, de a férfiakat is egyformán érinti. Ugyanis ez a folyamat nemtől függetlenül bárkinél megfigyelhető. Vajon miért történik az, hogy a fiatalon oly sudár termetű, ápolt legények, oly karcsú derekú, igényes leányok 15-20-25 év házasság alatt, teljesen leszoknak arról, hogy önmagukkal törődjenek? Pedig ez természetes volt akkor, mielőtt házasságot kötöttek volna. Elhíznak, szőrösek lesznek, igénytelenné válnak, sok esetben a napi szintű higiénia minimális követelményeinek sem tesznek eleget. Ez természetesen nem mindenkire igaz, de van egy jelentős rétege a társadalomnak, akit érint a probléma.

Milyen oka lehet annak, hogy emberek így el tudják hagyni magukat?

hirdetes

Emberek megismerkednek, házastársak vagy élettársak lesznek, és ahogy telnek-múlnak az évek, egyszer csak azt veszik észre, hogy a társuk már régen nem az, akibe beleszerettek. Már nem karcsú, már nem sudár, már nem csinos, ápolt, igényes. Ezek természetesen külsőségek, és igen, elsősorban a benső érték számít, de legyünk őszinték: a hosszútávú kapcsolatok nagyrészében a társak között tapasztalható eltávolodás nagyban múlik a külsőn, az ápoltságon.

Hiszen hogyan is kívánhatná meg az egyik fél a másikat, amikor az már nem ad magára? Már nem borotválkozik, vagy nem szőrtelenít mint annak idején? Vagy hagyta, hogy felkússzanak a plusz kilók? Jóllehet, átlagosan évente csak két kilóról van szó, de húsz év távlatából az már negyven kiló. Esetleg nem tisztálkodik rendszeresen? Ha ez fel is tűnik az egyiknek, sokszor nem is foglalkozik vele, csak legyint egyet, mert hát ő sem különb.

hirdetes

Kényelmesebb tréningben, kinyúlt pólóban lézengeni otthon, sebtiben felcsatolt hajjal, mert úgy kevésbé szembetűnő, hogy megérett a hajmosásra – a nő, vagy elégedetten simogatja a sörhasát amit nem a hangyák hordtak össze – a férfi. Ez így persze kényelmes, csak az a baj, hogy ezzel a hozzáállással oda a romantika, a szenvedély, a spontaneitás. Pedig nem törvényszerű hogy ezek az érzések elmúljanak egy hosszú, szeretet alapú kapcsolatban. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakatok

Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod és értékeid, mindenképpen minőségi lakatokra lesz... Tovább

budapesti étterem

Olyan vendéglátóipari egység, amely Budapesti közigazgatási határain belül a la carte... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui