notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Borzalmasan kivitelezett építészeti megoldások

hirdetes

„Csak egyetlen egy dolgod volt!” – avagy borzalmasan kivitelezett projektek

CsN

Nem mindenki érti a szakmáját, aki űzi! Ezek a bakik bizony nagyon viccesnek hathatnak így képről nézve – de mennyire lehetett ideges a megrendelő, mikor meglátta az elkészült projektet??

Borzalmasan kivitelezett építészeti megoldások

„Világos, erkélyes lakás eladó…” állhatna a hirdetésben – és végül is nem is lenne hazugság. Ezekre a lakásokra gondosan elhelyeztek egy-egy erkélyt minden lakó számára a kényelem fokozása érdekében, de valamint nagyon elrontottak…

hirdetes

No de sebaj, „jólvanazúgy” :)

 

A mozgássérültek számára kialakított megoldások között nagyon sok olyan található, amely bár inkább meg se született volna soha. Persze, értjük mi, kényszermegoldás, hiszen törvény kötelezi az épületeket a mozgássérültek számára akadálymenetesített utak létrehozására, na de ennél azért szerintem többre is futná…

Borzalmasan kivitelezett építészeti megoldások

Ennél a képnél azt hiszem inkább az a kérdés, hogy melyik volt előbb: a mennyezeti ventilátor, vagy a fal? Na meg az, hogy milyen megfontolásból történt ez a csoda?! A tulajdonos arcát azonban nagyon megnéztem volna, mikor átadta ezt a remekművet a kivitelező:)

 

 

Szintén nem tudom eldönteni, hogy melyik nagyszerűen elhelyezett tárgy lehetett előbb a tett színhelyén, de az biztos, hogy az ajtónak így már nem sok haszna van. Viszont megoldott a folyamatos szellőztetés!

Borzalmasan kivitelezett építészeti megoldások

Ismét egy mozgáskorlátozottak számára létrehozott szuper-hasznos feljáró. Mi hangozhatott el, mikor kihelyezték ezt a hasznos kis táblát? ( amit szerintem még sosem látott tolókocsis személy, ugyanis nem úgy tűnik, mintha lenne lejárat ebbe az aluljáróba…) El tudom képzelni, ahogy elhangzik az „Ott! Ott jó lesz aztán menjünk!” felkiáltás:)

 

 

És íme egy zebra, ami nem mindennapi közlekedésre lett létrehozva. Bár érdekesen néz ki, én értékelem a törekvést – a városfejlesztés legalább észrevette, hogy sokan használják azt az útvonalat, és lehetővé is tették számukra hogy innentől törvényesen mászkáljanak keresztbe-kasul az úttesten.

Borzalmasan kivitelezett építészeti megoldások

A lényeg, hogy legyen korlát. Hogy a fél lépcső ettől használhatatlan az már mindegy, legalább van. De komolyan: a kivitelezők nem néztek körül, mikor elkészítették ezt a remekművet?

 

 

Sok tanulóvezető érzékeli így az összevissza vonalakat az aszfalton, de azt hiszem ez még egy tapasztalt sofőrt is könnyen összezavarhat. Persze a zseni átlátja a káoszt alapon lehet, hogy a készítők számára volt értelme ennek… vagy úgy gondolták, majd a vezetők megoldják?

Borzalmasan kivitelezett építészeti megoldások

„Kéne egy lépcső ide a bejárathoz… - Jó, az ablak alá jó lesz?”  El sem tudom képzelni az okod, az indokot, és hogy valaki erre valamikor azt mondta, hogy „kész, jó lesz”. El tudod képzelni mit reagálnál ha a te házadban bakizna valaki ekkorát?

 

 

És végül de nem utolsó sorban egy igencsak diszkriminatív ajtó, csak vékony embereknek:)

Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lehet az ajtó mögött!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Pizzasütő kemence

A kemence az egyik legősibb, ember által épített tűzhely, tűzrakóhely-típus.... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet