notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Építészeti remekművek

hirdetes

10 építészeti remekmű - Épületek, melyeket szinte észre sem lehet venni

Szélesi Ferenc

Bevallom, hogy én is szeretnék néha úgy elbújni, hogy senki ne találjon rám, ezekben a házakban ez megvalósulna, ugyanis szinte teljesen elrejtették a nyilvánosság elül őket! Kíváncsi vagyok, hogy ti megtaláljátok-e az összes házat a képeken! 

Elrejtett házak

Svédország – Mirrorcube szálloda

A szálloda külső falait üveggel látták el, majd infravörös réteggel vonták be, hogy a madarak időben felismerjék az akadályt. Messziről nem is lehet látni az épületet, teljesen beleivódott a környezetbe. 

[IMAGESLIDER9]

Kalifornia, USA – Sivatagi oázis

Távolról senki nem tudná megmondani, mit is lát valójában, a ház teljesen úgy néz ki, mint a sivatagi homok. Este, amikor ki van világítva, akkor már sokkal jobban kirajzolódik egy építészeti remekmű! 

[IMAGESLIDER8]

 

Kanada – Ház a fenyőfák alatt

A fenyőfák, és a zöld moha, ami a tetőt borítja, segítenek abban, hogy a ház teljesen el legyen rejtve a szemünk elöl, szinte tökéletes illeszkedik a tájba. 

[IMAGESLIDER3]

Kína – Házak a bevásárlóközpont tetején

Kevés volt a hely Hunan városában, ahol több mint 4 millió ember él, ezért kitalálták, hogy a bevásárlóközpont tetején is építenek házakat. A megoldás szokatlan, viszont nekem nagyon tetszik, itt aztán tényleg nem zavar senki! A postást viszont kicsit sajnálom.

hirdetes

[IMAGESLIDER4]

A következő oldalon folytatom! 

Elrejtett házak

Vals, Svájc – Földalatti villa

A környéken a hatóságok megtiltották a magas épületek felállítását, mivel ezek eltakarnák a festői tájat. Az emberek viszont mindenhol leleményesek, így született meg ez a földalatti villa. 

hirdetes

[IMAGESLIDER6] 

Norvégia – Tó faház

A cél az volt, hogy a ház teljesen integrálódjon a tájba, az építészek mindent megtettek azért, hogy ez sikerüljön. A képeket elnézve le a kalappal előttük! 

[IMAGESLIDER7]

Texas, USA - Lövészárok ház

A ház teljesen úgy néz ki, mint egy lövészárok, belül azonban mindent megtalálhatunk a kényelmes élethez. Nem mindennapi módon alkották meg ezt a házat, nagyjából két méterrel helyezkedik el a föld alatt. 

[IMAGESLIDER2]

Elrejtett házak

Utah, USA – Kanyon kúria

Egy házaspár álma vált teljessé, amikor megépült ez a házikó, egész pontosan 1986-ban. Az álom ugyanis az volt, hogy egy csendes helyen élhessék le az életüket, ahol senki sem zavarja őket. A ház tökéletesen illeszkedik a tájba, így nem lehet olyan könnyen észrevenni. 

[IMAGESLIDER5]

Bejrút, Libanon – Penthouse a sziklában

Senki sem hitte, hogy ezt meg lehet valósítani, az építészet viszont nem ismer akadályokat, és megszületett a sziklába épült csoda!

[IMAGESLIDER10]

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Karácsonyi desszert

A karácsonyi desszert kihagyhatatlan a szeretet ünnepekor. Megtaláljátok a legfinomabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Épületek