notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az előszoba ismérvei - első benyomás

hirdetes

Az előszoba - az első benyomás a lakásról és a lakókról

VZS

Az előszobába lépve alakul ki minden emberben az első benyomás a lakásról, illetve lakókról, így nagyon fontos, hogy ez a helyiség kellemes legyen. Íme egy kellemes előszoba ismérvei.

Az előszoba ismérvei - első benyomás

Jártál már olyan lakásban, ahol az előszobánál tovább nem szívesen mentél? Igen? Akkor tudod, hogy miről beszélek, ha azt mondom, hogy az előszobába lépve egyből kialakul minden emberben az első benyomás a lakásról – és ha még nem ismered elég jól, a lakójáról is.

Most leírok néhány gondolatot, ami nem kelt jó benyomást, illetve ami rögtön jó érzéssel tölt el, ha belépsz egy lakásba. Ez különösen fontos akkor, ha vásárolni – vagy eladni akarsz egy lakást. Hiszen (sajnos) sokan az első benyomás alapján ítélnek. A zsúfolt, levegőtlen előszobából például meggondolja az ember, hogy tovább menjen-e. A helyzeten még az is ront, ha augusztusban még mindig ott lógnak a télikabátok, és a sarokból kikandikál a téli lábbeli. (Én jártam már ilyen lakásban, hát mondhatom, vissza kellett fogni magamat, hogy nem bámuljam meg látványosan és ne tegyem szóvá.) Gyakori az is, hogy a postaládából behozott újságok, szórólapok is az előszobában landolnak, a cipős szekrény tetején, vagy a radiátoron. Ez egy idő után hegyekké növi ki magát, és nagyon lehangoló látvány annak, aki belép a lakásba.

hirdetes

Az előszobában elhelyezett szőnyeg találkozik először a cipőnk talpával, ami sajnos időnként saras, latyakos. Ezért az előszobába nem célszerű szőnyeget tenni, bármennyire szeretjük is a puha textilt a lábunk alatt. Itt szinte teljesen lehetetlen tisztán tartani a szőnyeget, ide  elég egy kis lábtörlő is, amit persze rendszeresen porolni, takarítani kell. Következő oldalon megtudhatod milyen ismérvei vannak még egy kellemes előszobának.

  Gyurkóné Edit

  Lakberendezési tanácsadó

hirdetes

  Álmaim Otthona Online Tanácsadó

  Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona Online Tanácsadás

Az előszoba ismérvei - első benyomás

Szóval az előszobában – főleg ha kicsi – ne legyenek felesleges, ritkán vagy régóta nem használt dolgok. Ne itt essen ki a kezünkből minden, amit megvásárolunk, - mert annyira cuki volt – de  hirtelen nem találunk neki helyet a lakásban, mert megeshet, hogy még sokáig nem is lesz helye. Sokkal levegősebb és barátságosabb hatást kelt, ha a lakásba belépve egy tiszta, funkcionális helyiségbe toppanunk, és nem az az első benyomásunk, hogy mindjárt ránk dől az előszobafal, vagy a kis szekrény, annyira tele van.

Ja! Ne feledkezzünk meg a világításról sem! Nálunk sokáig egy kis égő világított az előszobában, csak akkora fénye volt, hogy éppen át tudtam cserélni a cipőmet, és ráakadtam a sajátomra a gyerekeké mellett. Sokkal vidámabb a helyiség, ha van benn fény, és nem kell tapogatózni a félhomályban a kilincs után. 

Képzeljétek el ezeket, szerintem ízléstől függetlenül, mindenki átérzi a különbségeket! Ugye?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mosószóda

A mosószóda (nátrium-karbonát) fehér színű por, vagy színtelen kristály. Vízlágyító... Tovább

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Tovább a lexikonra
Előszoba Garzonlakás Lakásbemutatók