notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elképesztő megoldás otthonod feldobásához!

hirdetes

Függőleges kert, a legújabb trend a lakberendezésben

cs

A természet közelsége igazán nyugtatóan hat lelkünkre, a növények felfrissítik a levegőt és varázslatossá teszik a belső tereket is. Egy gyönyörű bútorokkal berendezett, tiszta otthon növények nélkül gyakran hidegnek hat, így amennyiben szeretnénk egy kis melegséget kölcsönözni otthonunknak, feltétlenül szerezzünk be néhány szobanövényt!

Élő fal álmaid otthonában

Vannak olyanok is, akik nem elégednek meg egy-két szobanövénnyel, ennél többre vágytak. Miért is ne építhetnének élő falat hát otthonukba?

Nos, néhányan vették a bátorságot és megépítették, az eredmény pedig valóban bámulatba ejtő. Nekünk nagyon tetszenek ezek a megoldások, ti mit szóltok hozzájuk?

Abban az esetben, ha pedig kedvet kaptatok egy ilyen fal kialakításához otthonotokban jó, ha tudjátok, hogy még nagyobb figyelmet kell szentelni a takarításnak, amelyre ha esetleg nem lenne időtök vagy csak szimplán szívesebben foglalkoznátok szabadidőtökben mással, akkor otthonotok tisztaságának elérése és fenntartása érdekében vegyétek fel egy profi takarító céggel, a Kék Harmóniával a kapcsolatot! Ide kattintva pedig számos hasznos tanácsot olvashattok a lakástakarításról is: lakástakarítás.

hirdetes

Függőleges kert, a legújabb trend a lakberendezésben

Az élő falak nem csupán szépek, hanem pozitív hatással vannak otthonunk levegőjének minőségére is. Ezt a NASA is alátámasztja, mely szerint a növények a toxinok kiszűrése által képesek a levegő minőségének javítására. A széndioxid oxigénné való átalakításán túlmenően az élő növények felszívják a káros VOC-okat (Illékony szerves vegyületeket); a formaldehidet és a benzolt, melyek a szövetek, otthoni illatanyagok, szőnyegek, cigaretta által kerülnek a levegőbe.

A függőleges kertekhez fontos, hogy megfelelő növényeket válasszunk ki, amelyek hosszú távon meg is maradnak ott, ilyen lehet például a páfrány vagy a moha. 

hirdetes

Akár kertedben is készíthetsz élő falat, de hogy tovább menjünk még a házad falát is bevonhatod növényekkel. Nem szaporítjuk tovább a szót, beszéljenek helyettünk a képek; mind a 30!

 

 

 

 

 

 

 

 

Még számos kép vár rád a következő oldalon!

 

Élő fal álmaid otthonában

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még mindig nem fogytunk ki a képekből! Lapozz értük a következő oldalra! 

Élő fal álmaid otthonában

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Csernobil

Az elmúlt 60 évben számos helyen volt teljes vagy részleges főreaktor meghibásodás, ám az... Tovább

Terasz téliesítése

A terasz téliesítése alatt azt értjük, mikor a környezeti hatásoktól (esőtől, hótól ,... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek Nappali Természet