notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bemutatjuk, hogy miért nem érdemes elhalt virágokat tartanod az otthonodban!

hirdetes

Ezért ne tarts elhalt virágokat az otthonodban

LK , GE.

Megeshet, hogy te is az a típus vagy, aki imádja a virágokat, és még az után sem hajlandó megválni tőlük, miután elhalnak és kiszáradnak.

Elképzelhető, hogy a te otthonodban is van egy vagy több váza, amiben már hetek vagy hónapok óta ott áll néhány száraz virágszár, és eszed ágában sincs kidobni őket.

Bemutatjuk, hogy miért nem érdemes elhalt virágokat tartanod az otthonodban!

De miért is tennéd? Meglehet, hogy éppen így tartod őket szépnek, ami teljesen rendben is van, de talán még is jó ötlet lenne újra átgondolni ezt az egész „halott virágok a lakásban” dolgot.

Hogy miért? Mert a száraz, élettelen növények csökkentik az otthon chi energiáját. A chi a Feng Shui energiája, ami az élet minden részét átjárja, és különösen fontos szerepet játszik az otthonban és annak berendezésében. Lényegében pozitív, erős, élettel teli chire van szükség az otthonban, aminek hiánya a produktivitás és az egészség romlásához vezet.

hirdetes

Az elhaló virágok elveszítik chijüket, látható hanyatlásukkal és élettelenségükkel elszívva az otthon életerejét. Vonatkozik ez a díszágakra és műanyag virágokra is, hiszen a műanyag is halott anyagnak számít a Feng Shui-ban. Ezek negatív érzelmekhez vezethetnek.

Ne dobd azonban máris ki kedvenc fából készült dohányzóasztalodat. A faanyag megmunkálásával és ellenállóbbá tételével pozitív chi energiákra tesz szert. A chi energia továbbá „újratölthető” egy bútordarabban, ha letisztítod azt.

hirdetes

A virágos/rossz chi-s dilemma azonban elvileg kikerülhető bizonyos esetekben. Ha szeretnél menteni egy virágot, akkor vigyáznod kell rá, és ügyelned arra, hogy ne foglaljon el felesleges helyet otthonodban.

Ha pedig mindez nem elég meggyőző, akkor megjegyeznénk, hogy a nem megfelelően kiszárított virágok vonzzák a penészt, a vázákban hagyott víz pedig igazi baktérium vagy szúnyogtenyészetté változhat át.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Catering

A catering szó egy angol kifejezés, elsődleges jelentése: a tömeget ellátni, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui Kiegészítők