notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy miért nem érdemes elhalt virágokat tartanod az otthonodban!

hirdetes

Ezért ne tarts elhalt virágokat az otthonodban

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megeshet, hogy te is az a típus vagy, aki imádja a virágokat, és még az után sem hajlandó megválni tőlük, miután elhalnak és kiszáradnak. Elképzelhető, hogy a te otthonodban is van egy vagy több váza, amiben már hetek vagy hónapok óta ott áll néhány száraz virágszár, és eszed ágában sincs kidobni őket.

Bemutatjuk, hogy miért nem érdemes elhalt virágokat tartanod az otthonodban!

De miért is tennéd? Meglehet, hogy éppen így tartod őket szépnek, ami teljesen rendben is van, de talán még is jó ötlet lenne újra átgondolni ezt az egész „halott virágok a lakásban” dolgot.

 

Hogy miért? Mert a száraz, élettelen növények csökkentik az otthon chi energiáját. A chi a Feng Shui energiája, ami az élet minden részét átjárja, és különösen fontos szerepet játszik az otthonban és annak berendezésében. Lényegében pozitív, erős, élettel teli chire van szükség az otthonban, aminek hiánya a produktivitás és az egészség romlásához vezet.

hirdetes

 

Az elhaló virágok elveszítik chijüket, látható hanyatlásukkal és élettelenségükkel elszívva az otthon életerejét. Vonatkozik ez a díszágakra és műanyag virágokra is, hiszen a műanyag is halott anyagnak számít a Feng Shui-ban. Ezek negatív érzelmekhez vezethetnek.

Bemutatjuk, hogy miért nem érdemes elhalt virágokat tartanod az otthonodban!

Ne dobd azonban máris ki kedvenc fából készült dohányzóasztalodat. A faanyag megmunkálásával és ellenállóbbá tételével pozitív chi energiákra tesz szert. A chi energia továbbá „újratölthető” egy bútordarabban, ha letisztítod azt.

 

A virágos/rossz chi-s dilemma azonban elvileg kikerülhető bizonyos esetekben. Ha szeretnél menteni egy virágot, akkor vigyáznod kell rá, és ügyelned arra, hogy ne foglaljon el felesleges helyet otthonodban.

 

Ha pedig mindez nem elég meggyőző, akkor megjegyeznénk, hogy a nem megfelelően kiszárított virágok vonzzák a penészt, a vázákban hagyott víz pedig igazi baktérium vagy szúnyogtenyészetté változhat át.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Feng Shui Kiegészítők

Lakberendezési szakszótár

Fürdőszoba

A fürdőhelyiség a hivatalos nyelvhasználatban az egészségügyi helyiségek közé... Tovább

Madáretető

Madáretető legnagyobb haszna a téli hidegekben van, amikor is a kerti madaraknak nincs mit... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 197

Átlagos értékelés: 4.9