notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városok

hirdetes

A 10 legfélelmetesebb, legelhagyatottabb város

Réka

A legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek, íme:

A legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városok

1. Sanzhi kerület, Új-Taipei, Taiwan

 
Sanzhi eredetileg egy üdülő város lett volna, viszont az építkezések során több, mint 20-an haltak meg, rejtélyes körülmények között. Sokan hiszik azt, hogy itt természetfeletti erők uralkodnak, így a város végül soha nem nyitotta meg kapuit.
 
Elhagyatott városok
 

2. Oradour-sur-Glane, Franciaország

 
Oradour-sur-Glane városát a nácik pusztították el, 1944-ben. 642 lakos öltek meg, közöttük férfiakat és nőket egyaránt, és mindösszesen egy lakó élte túl.
 
Elhagyatott városok
 

3. Quneitra, Szíria

 
Quneitra a szír és izraeli háborúk áldozata. 1967-ben elfoglalta Izrael, majd 1974-ben visszafoglalta Szíria, végül az izraeli csapatok szinte megsemmisítették.
hirdetes
 
Elhagyatott városok
 

4. Centralia, Pennsylvania

 
1962-ben tűz ütött ki a centraliai hulladéklerakóban, amely a bányán keresztül átterjedt a városra is. Ma a város le van zárva, viszont sokszor látni még a repedésekből feltörő füstöt.
 
Elhagyatott városok
 

5. Phnom Bokor, Kampot tartomány, Kambodzsa

 
Phnom Bokor eredetileg egy üdülőváros lett volna, amit a franciák építtettek. 1940-ben azonban abbamaradt a projekt, így azóta is üresen állnak a befejezetlen épületek.
hirdetes
 
Elhagyatott városok
 

6. Bodie, Kalifornia

 
Bodie egy igazi, amerikai szellemváros. A lakosok és ide érkezők aranybányászattal foglalkoztak, így a város az 1880-as években még népszerű volt és virágzott, ám amint elfogyott az arany, mindenki elköltözött így 1942 óta üresek az utcái.
 
Elhagyatott városok

 

További képek a kalifornia Bodie városáról:

 

 

7. Varosha, Ciprus

 
Varosha valamikor egy igen népszerű és kedvelt idegenforgalmi célpont volt, ám 1974-ben, amikor a török hadsereg megszállta, szinte kihalt, ugyanis mindenki félt tőlük.
 
Elhagyatott városok
 

8. Kolmanskop, Namíbia

 
Kolmanskop-ot Németország alapította még 1908-ban a környéken fellelhető gyémántok miatt. Az első világháború után a gyémántok eltűntek, ahogyan az utolsó lakosok is, 1954-ben. Azóta szinte elnyelte a sivatag a várost.
 
Elhagyatott városok
 

9. Pyramiden, Svalbard, Norvégia

 
Pyramiden egy bányászváros volt, amit a svédek alapítottak 1910-ben. Később, 1927-ben eladták az oroszoknak, így ott még azóta is látható egy hatalmas Lenin szobor.
 
Elhagyatott városok
 

10. Hashima-sziget, Nagasaki, Japán

 
A Hashima-sziget, vagy más néven a Csatahajó-sziget a Mitsubishi cég székhelye volt. Majdnem egy évig bányászták itt a szenet, amikor is 1974-ben elfogyott a szén, így a város azóta is üresen áll.
 
Elhagyatott városok

 

A legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városokA legtöbben nyüzsgő városban vagy barátságos kis településen élünk, vannak viszont a világon olyan helyek, amelyek már teljesen elhagyatottak. Ezek közül a 10 legfélelmetesebbet gyűjtöttem össze Nektek. Elhagyatott városok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Párásító

Nagyon fontos, hogy a lakásunk levegője ne legyen túl száraz és túl párás se. A túl száraz... Tovább

Eladó lakás Balaton part

Eladó lakás a Balaton parton? Ha ez az, amit keresel, körültekintően kell eljárnod. Egy lakás... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás