notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Életre tervezve: multifunkcionális tér - középpontban a kikapcsolódással

hirdetes

Életre tervezve: multifunkcionális tér - középpontban a kikapcsolódással

Szita Lili

Camlin Waldron designer keze munkáját dicséri ez a ház, aki felosztotta ezt a 9 m x 15 m-es, eredetileg konyhaként funkcionáló területet sikeresen egyesítve egy térben a főzésre, étkezésre és szórakozásra alkalmas részeket. A természetes fény valamennyi előnye megmutatkozik ebben a házban, az egész alsó szint tele van osztott ablakokkal. 

Multifunkcionális otthon

 

A designer a következő kihívással kellett, hogy szembenézzen: az ügyfél olyan terveket illetve megvalósítást kért új otthonában, ahol egyben marad a 4,5 méteres belmagasságú, 9 m x 15 m alapterületű komplex funkcionalitású nappali-konyha. Alapvetően tehát két igénynek kellett megfeleltetni a helyiséget: egyrészt, egy meleg hangulatú, multifunkcionális teret kellett létrehozni, amely alkalmas egy négytagú család mindennapjainak fő színteréül, másrészről azonban akár 80 fős vacsorapartik kiszolgálására is képes szórakoztatásra alkalmas teret várt el a megrendelő.
 
Multifunkcionális otthon
 
A megoldás pedig: mivel az ügyfél már a kivitelezési munkálatok legeslegelején bevonta a munkába a designert, ezért azok a fontos paraméterek rendelkezésre álltak, amelyek eredményeképpen mind az igényeknek, mind pedig az életvitelnek megfelelő életteret tudott kialakítani a designer. „Úgy éreztem, hogy rengeteg természetes fényre van szükség, és ezért javasoltam az osztott ablakok egész garmadát mindenhol a házban. Az ablakok elhelyezkedése a magas mennyezettel összhangban van, miközben drámai hatást értünk el a fényáradattal, mindamellett megőrizve a helyiség intimitását és télikerthez hasonlatos hangulatot érve el az alsó szinten.
hirdetes
 
Multifunkcionális otthon
 
A gondos tervezésnek köszönhetően, sikerült a teret négy alapvető területre felosztani, ugyanazt a fapadlót használva, különféle szőnyegekkel határolva el a tereket. A főzési területen, ketten tudnak egymással párhuzamosan dolgozni, miközben azért a vendégekkel is tudnak foglalkozni. A spejz egy mart üveges ajtóval van ellátva, amely nem akadályozza meg a fény átjutását, ugyanakkor eltakarja az éléskamrában tárolt dolgokat. Az étkezésre kijelölt rész, teljes mértékben kiaknázza a zárt kőből készült teraszra nyíló ablakok, ajtók által biztosított lehetőségeket. Meleg időben, a partik, vacsorák könnyen kitelepíthetőek a teraszra, illetve a kertbe. A bár, amely közel került a síkképernyőjű TV-hez, tökéletes átmenetet jelent a főző rész és a kényelmes pihenő rész között, amely az osztásos ablakok alatt kapott helyet.
hirdetes
 
Multifunkcionális otthon
 
A tulajdonos által eredetileg megvásárolt kandalló túl nagynak bizonyult a térhez, azonban sikerült kissé túldimenzionált méreteit előnnyé változtatni, azáltal, hogy a lakás központi dekorációs eleme lett kővel körbeépítve – a lakás bármely pontjáról élvezhető a látványa.
 
Multifunkcionális otthon
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Újévi népszokások

A magyarság körében újév napjának népies neve kiskarácsony. Ezen a napon régen szokás... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha Stílusok