notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így él ez a házaspár egy barlanglakásban

hirdetes

Élet a barlanglakásban

VZS

Ez a házaspár egy barlangban lakik. Elsőre furcsának tűnhet mindenki számára, de ha meglátod, hogy milyen belülről, akkor te is lecserélnéd mostani otthonodra!

Így lehet egy barlanglakásban élni

Régen a szegény emberek laktak barlanglakásokban, akiknek még arra sem tellett, hogy egy saját kis kuckót építsenek, így inkább kézi munkával vájtak nagyobb bemélyedéseket sziklákba, ezt nevezték később otthonuknak. Manapság ki szeretne ilyen helyen élni? Senki valószínűleg… Hiszen manapság már az a módi, hogy minél szebb gyep ékeskedjen a telkünkön, minél csodásabb és drágább fák és virágok borítsák udvarunkat. Egyre modernebb és drágább házakat látni, ami miatt próbál a szegényebb illetve a középosztály is iparkodni és némi 21. századi külcsínt adni saját otthonának is.

De vannak azok a kivételek, akik nem nézik a másik birtokát, nem érdekli őket, hogy felzárkózzanak a sorba és a házuk kívülről tökéletesen pompázzon mások számára. Ők azok, akiket az érdekel, hogy otthonukon belül legyen minden rendben és igazán jól érezzék magukat benne. Ilyen például ez a házaspár is, Cathy és Randy Clark, akik Arizona egyik sziklás részén élnek, egy saját kezük által, sziklába kivájt otthonban. De nem is akármilyenben! Olyan luxus barlanglakást alakítottak ki, hogy ezt te is bármikor lecserélnéd a saját házadra! :)

hirdetes

Lapozz egyet és nézd meg a következő oldalon ezt a luxus barlanglakást!

Így lehet egy barlanglakásban élni

“Amikor megvettük ezt a területet, még nem volt rajta ház, hiszen nagyon sziklás és meredek volt. Egyszer egy nagy robbanást hallottunk, és kiderült, hogy a szomszéd éppen egy ilyen barlanglakáson dolgozik. Innen vettük az ötletet, hogy mi is egy sziklába vájt házat építsünk ide.” – mondta Cathy.

A ház olyan nagyra sikerült, hogy a 4,5 méteres belmagasságot nem lehetett belakni, így került kiépítésre az a kis galéria rész, ahol most a hálószobájuk van. Nagy előnye ennek a háznak, hogy nagyon jól szigetelt. Ha kint nagyon hideg, vagy akár nagyon meleg is van, bent akkor is kellemes az időjárás. A vizet a ház mögötti kis forrásból kapják, ami naponta körülbelül 90 liter vizet szállít be nekik. Mivel bevezették a forrás vizét az otthonukba, így csak meg kell nyitniuk a csapot és máris iható, tiszta és friss vízhez jutnak. Ezt használják fel fürdésre, főzésre és mosogatásra is. 

hirdetes

Lapozz egyet és nézd meg egy videóban hogyan néz ki ez a barlanglakás belülről és milyen szép az élet benne!

Így lehet egy barlanglakásban élni

Íme Cathy videója, ahogyan bevisz minket a különleges barlanglakásukba és bemutatja nekünk ezt:

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Háztartási keksz

A keksz (magyarul aprósütemény) egy kisméretű péktermék, amelyet különböző... Tovább

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Garzonlakás Lakásbemutatók Természet Videók