notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sokszor előfordul, hogy csak egy pillanatra kell kiugranunk az irodaszobánkból (fénymásolni, mosdóba, kocsihoz…), ami sokszor hosszabb ideig eltarthat. Erre az időre nyilván nem zárjuk be az ajtónkat, hiszen macerás a kulcsra vagy kártyára figyelnünk és a

hirdetes

Egy módszer, mellyel biztonságban tudhatod az értékeidet az irodában is

Szélesi Ferenc
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokszor előfordul, hogy csak egy pillanatra kell kiugranunk az irodaszobánkból (fénymásolni, mosdóba, kocsihoz…), ami sokszor hosszabb ideig eltarthat. Erre az időre nyilván nem zárjuk be az ajtónkat, hiszen macerás a kulcsra vagy kártyára figyelnünk és az ajtó nyitogatás is időbe telik. Értékeink, értékes adataink viszont egy pillanat alatt is eltűnhetnek.  Találtunk azonban egy megoldást, hogy az értékek biztonságban legyenek és az ajtózárással se kelljen bajlódni. 

Sokszor előfordul, hogy csak egy pillanatra kell kiugranunk az irodaszobánkból (fénymásolni, mosdóba, kocsihoz…), ami sokszor hosszabb ideig eltarthat. Erre az időre nyilván nem zárjuk be az ajtónkat, hiszen macerás a kulcsra vagy kártyára figyelnünk és a

 

Elektronikus biztonsági kilincs, avagy beléptetés a legegyszerűbb módon

 

A beléptető rendszerek talán legegyszerűbb formáját mutatjuk most be. Nem szükséges hozzá se kulcs, se kártya, se vezetékezés. Elég megjegyezni a 4-6 számjegyű kódunkat, mellyel könnyedén nyithatjuk az ajtót.

 

 

De mi is ez tulajdonképpen?

Egy kilincs garnitúra, ami 35-80mm-es ajtószélességig alkalmazható és a legtöbb Euro profilú zárszerkezethez illeszthető. Nem szükséges a zártestet vagy a zárbetétet lecserélni, a meglévőhöz alkalmazható. Működési elve egyszerű: zárt állapotban a kilincs blokkolja a zárnyelv behúzását, így a kilincs üresen jár, az ajtó nem nyílik. Miután megadtuk a helyes kódot, a kilincs lenyomásával a zárnyelv behúzódik és már be is jutottunk.

Ez úgy hangzik, mint egy számkombinációs kilincs, annál azonban jóval többet tud. Nem túlzás azt állítani, hogy felér egy egyszerű beléptető rendszerrel.

 

 

 

Biztonság és kényelem egyetlen kilincs segítségével


9 különböző felhasználói kód állítható be, így ha az egyik felhasználót törölni akarjuk, az nem érinti a többit. A kilincs egyetlen „adminisztrátori ” kóddal rendelkezik, mellyel a programozásokat el lehet végezni, software nélkül, csak a gombok megfelelő sorrendben történő lenyomásával. Így új felhasználókat lehet létrehozni, vagy törölni, illetve azt is be lehet állítani, hogy automatikus, vagy manuális legyen a zárási mód. Tehát beállíthatjuk, hogy minden egyes ajtózárás után, magától váljon-e kívülről nyithatatlanná az ajtó vagy csakis akkor, ha a kilincsen található apró zárási gombot megnyomjuk. Ezáltal nagyfokú kényelmet élvezhetünk irodánkban, dolgozószobánkban vagy bármely egyéb helyen.

hirdetes

 

Sokszor előfordul, hogy valaki kiugrik pár percre a mosdóba vagy telefonál, esetleg beenged valakit, és a sietség, valamint az idő rövidsége miatt nem zárja be szobája ajtaját. Elég lehet egy perc is és érzékeny adatok, értékes eszközök tűnhetnek el. Ezt akadályozza meg a biztonsági kilincs. 


A biztonság mellett a kényelem is jelentős érv. Egy főbejáratra szerelve nyugodtak lehetünk, hogy csak az tud belépni, aki ismeri a kódot. Szintén nyugodtak lehetünk abban, hogy az ajtó becsukásával, az ismét zárt állapotban lesz.


Egy nagyon praktikus ötlet mindazoknak, akik vezetékezés és számítógép nélkül kívánják növelni ellenőrzésüket ajtójuk fölött. Fontos azonban megismételni, hogy a kilincs csak a kilincsnyelv mozgását szabályozza, tehát nem tekinthető önálló biztonsági zárnak, így hosszabb távollét esetén érdemes az ajtót kulcsra zárni!

Természetesen ahhoz, hogy valóban rendezett, biztonságos környezetben dolgozhass, a tisztaságra is ügyelni kell. A részletekért kattints ide: irodatakarítás Budapest.

 

A jótanácsokat a Bakos Security biztonságtechnikai szakembereitől kaptuk. További érdekességekért, hasznos tudnivalókért kövesd a Biztonság GURU Facebook oldalt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 4.8