notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket a helyeket élőben sosem nézheted meg. Nézd meg itt képekben!

hirdetes

Eldugott helyek a Világ híres nevezetességeiben, amiket soha nem nézhetsz meg!

T.B.

Sokan szeretünk világot látni, és megnézni a nagy városok híresebbnél híresebb nevezetességeit. Azonban kevesen tudják, hogy ezek a látványosságok sokszor tartalmazna olyan kis eldugott szobákat, melyekbe soha nem fogunk betekintést nyerni. Most azonban összeszedtük, a leghíresebb nevezetességek ilyen rejtek helyeit, amiket megnézhetsz belülről is. Erre nem nagyon lesz lehetőséged, még ha odautazol, akkor sem!

Kihagyhatatlan titkos helyek, melyeket sosem láthatsz élőben

Elhagyott metróállomás New York-ban


Kevesen tudják, de New York-ban található olyan metró megálló, ami nincs megnyitva az utazók előtt. A New York-i City Hall nevezetű metró állomás 1904-ben épült, és kicsivel több, mint 40 évig nyitva állt az utazó közönség előtt. 1945-ben azonban kénytelenek voltak bezárni, így már több mint 70 éve nem fogadja az embereket. A bezárás oka egész egyszerűen az volt, hogy az új metró kocsik már nem fértek el az állomáson található kanyarban, túl hosszúak voltak, így a megnövekedett forgalom miatt, kénytelen voltak bezárni. De ezen a képen látható mennyire csodálatosan kiépített volt 70 évvel ezelőtt, és azóta érintetlenül őrzik a föld alatt. Egyszer azért jó lenne élőben is megcsodálni, kár hogy erre sajnos nincsen lehetőség.

 

Rushmore hegy rejtett kamrája


A Rushmore hegy igen népszerű látványosság Amerikában, minden turista egyszer elszeretne jutni ide, és megcsodálni egy szobrász elképesztő munkáját. Az 1940-es évek környékén a hegyoldalban kivájt amerikai elnökök képe, a mai napig figyelemre méltó művészeti alkotás. Kevesen tudják azonban, hogy a szobrok mögött található egy kőbevájt folyosó is. Ezt eredetileg a szobrász kezdte kivájni, mivel úgy gondolta, tökéletes rejtekhely lenne, az ország művészei kincsei számára, melyek itt biztosan nem sérülnének egy esetleges háború alatt. Azonban a művész halála miatt meghiúsult a terv, és a tervezett kincses kamra sosem készült el. A folyosóra 1998-ban több mint 50 évvel a tervezett után elhelyeztek ide néhány másolatot, és egyes elnökök kéziratait, így a folyosó most idő kapszulaként funkcionál.

hirdetes
 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Kihagyhatatlan titkos helyek, melyeket sosem láthatsz élőben

Empire State Building nem létező emelete


Az Empire State Building New York egyik leghíresebb látványossága. Nem telik úgy el nap, hogy a legfelső szintjén ne legyen lánykérés, ami érthető a csodás kilátásnak hála. Kevesen tudják, hogy nem csak 102 emeletből áll az épület. Létezik ugyanis egy 103. emelet is, ahova azonban nagyon kevesen juthatnak fel. Ezen az emeleten valójában csak egy kis szoba található erkéllyel, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Azonban ide csak a személyzet tagjai, és a VIP vendégek juthatnak el, így elég kevés esélyünk van rá, hogy valaha is megtekinthessük ezt a csodás panorámát. 

hirdetes


Szabadságszobor


A szabadságszobor fáklyáját akár még belülről is láthattátok volna,ha 1916 előtt jártatok volna ott.  Azóta azonban lehetetlen oda bejutni, mivel az első világháborúban robbantani akartak ott. Az elmúlt évtizedekben felújították, és karban tartották a fáklyában található szobát, de egy esetleges terrorcselekmény elkerülés miatt továbbra is zárva tart. Azonban nem kell elszomorodni, ugyanis elhelyeztek benne egy web kamerát, aminek köszönhetően bármikor Te is megcsodálhatod belülről a fáklyában található szobát.


Tiszadobi kastély


A tiszadobi Andrássy kastélyt az elmúlt években gyönyörűen felújították, ennek köszönhetően felfedeztek egy titkos átjárót, ami a könyvtárból egy alagútba vezet, ami átmegy a Tisza alatt, és végül a kiskastély szigeten és véget. Hát nem lenyűgöző, hogy milyen titkos helyeket építettek ki egyes nevezetességekben? 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Sárgatúró

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás