notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Teendők alvás előtt

hirdetes

Csináld ezeket a dolgokat elalvás előtt, és az életed megváltozik

NA

Napi döntéseink és szokásaink óriási hatással vannak boldogságunkra és sikerünkre egyaránt. A kialakult jó szokások mindent meg tudnak változtatni, mivel azok vagyunk, amit ismételten teszünk és idővel a szókásaink egy életformává válnak.

Elalvás előtti teendők

Egy rutin kialakítása segít abban, hogy javuljunk, láthassuk a fejlődést, és jobban érezzük magunkat a bőrünkben, illetve sikeresnek is a hétköznapokban. A lefekvés előtti rutin kialakítása pedig meghatározza a következő nap minőségét és az alvási időnket is.
Az éjszaka fontos része a napnak, amikor a nyüzsgés lecsendesedik, a káosz csökken, és alapvetően fontos, hogy mielőtt a függönyöket behúzzuk, felkészüljünk a következő napra, és megfelelő hangulatot teremtsünk a lefekvésünkhöz, melyben az alábbi rutinok nagyban hozzájárulhatnak.

Elalvás előtt két órával már ne nyomkodd a telefonod

A hírfolyamok ellenőrzése, a közösségi oldalak frissítése és az üzenetek megválaszolása napi szinten a fejünkben kattog és szinte tudatalatt nyúlunk már a telefonunkhoz, amit legtöbbször az ágyunkba is magunkkal viszünk. Ez kifejezetten egészségtelen, hisz egyrészt az agyunk egyfolytában pörög és információt fogad be, másrészt a szemüknek sem tesz jót az állandó kékfény bámulása. Tehát; elalvás előtt legalább két órával hanyagoljuk ezt.

hirdetes

Tervezd meg a másnapi teendőid!

Vegyél elő egy papírt, és írd fel prioritás szerint sorrendben a másnapi teendőidet a legfontosabbal kezdve. Sokkal nyugodtabban fog indulni így a másnapod, mert tudod mi fog rád várni a teendőket illetően. Fontos, hogy ne vállald túl magad, így a stressz is jobban elkerül.

Tekints vissza a napodra és vizualizálj!

Lefekvés előtt tekintsünk vissza a napunkra, vegyük végig mi volt jó, rossz, miért voltunk aznap hálásak, és ha stressz ért, akkor beszéljük ki magunkból azt. Vizualizáljuk be a másnapot, mint egy fantasztikus, új lehetőséget, és máris jobb kedvvel fogunk felkelni.

Olvass lefekvés előtt!

hirdetes

A tudatalattid megőrzi az olvasott, látott, hallott dolgokat és azzal dolgozik. Tehát tápláljuk elménket pozitívan! Mindig igyekszem elolvasni egy oldalt vagy fejezetet az aktuális olvasmányaimból, vagy bármilyen motivációs könyvből, hogy megerősítsem és tovább tápláljam a elmém és gondolataim pozitív megerősítésékkel.

Meditáljunk!

Az elme nyugodtsága a bölcsessége kifejezetten fontos, ez még jobban tud fejlődni amikor a meditációt elsajátítják. Tehát tanulj meg lassítani, szándékosan eltévedni, lelkileg nyújtózkodni; segít enyhíteni a stresszt és javítja az alvás minőségét. Azáltal, hogy a meditációt rutinná tesszük, a tudatosság fejlődik, és fokozatosan eléri a tudatosság legmagasabb szintjét, ahol nyugodt elménk a végső fegyverré válik a kihívásokkal szemben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Intézménytakarítás Budapesten

A különböző intézmények takarítása rendkívül fontos, hiszen például a kórházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód