notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Egyre többen tartják háziállatként a kígyót!

hirdetes

Döbbenet! Ez lett a legnépszerűbb háziállat idén!

Bartók Vivien

Sokan egyáltalán nem háziállatként tekintünk rájuk, mégis egyre többen választják házi kedvencüknek. Háziállatot tartani mindig nagy felelősség, ezt az állatot viszont csak kevesen képesek megfelelő körülmények között felnevelni! 

Az extrém háziállattartás egyre népszerűbb!

Sokan tartunk otthon háziállatot, sőt igazából a legtöbben családtagként kezeljük őket. Általában kutyát, macskát, hörcsögöt, halat vagy teknőst választunk a család új tagjává. Azonban erre a népszerű listára felkerült, jobban mondva felsiklott egy új állatfaj is!

Nagy felelősség, gondold végig!

Az állattartás minden esetben nagy felelősség jár, ezért alaposan át kell gondolnunk, hogy alkalmasak vagyunk rá vagy sem. Meg tudjuk teremteni a számára kedvező életteret, biztosítani tudjuk neki a szükséges táplálékot. Egyes háziállatok esetén gondolnunk kell a védőoltásokra, a féreghajtásra és még sorolhatnám.

Egyáltalán nem szeretném senki kedvét elvenni az állattartástól, viszont neked és a kis kedvencednek is az a legjobb, ha ezeket mérlegeled!

Egyre népszerűbb háziállat: a kígyó

hirdetes

Bár sokunk fejében nem háziállatként él, mégis egyre többen tartják kedvencükként a kígyók egyes fajtáit. Pontosabban a kúszósiklót, a királypitont vagy a vörös gabonasiklót választják a legtöbben.

A kígyók csendes teremtmények és nem igényelnek túl sok törődést, viszont néhány dolgot figyelembe kell venned, hogy hosszútávon biztosítanod kell neki a megfelelő körülményeket. Nem mindenki alkalmas a kígyótartásra!

Egyre népszerűbb háziállat

hirdetes

Mire kell figyelned, ha kígyót tartasz háziállatként?

Elsősorban a környezetedre kell figyelned, ugyanis hiába szeretnél otthonodban kígyót tartani, ha vannak olyan családtagjaid, akik esetlegesen félnek tőle. Valamint szerintem nem árt a szomszédokat is megkérdezni (persze csak ha jóban vagy velük), illetve elmagyarázni nekik hogy pontosan mit takar ez.

A megfelelő méretű és lehetőleg zárható terráriumot válassz, viszont gondolnod kell arra is, hogy egy jól gondozott kígyó akár 20 évig is élhet! Ez idő alatt pedig akár a 150 centiméter hosszúságot is elérhetik, ami egy még nagyobb terráriumot és több táplálékot (többnyire rágcsálót) jelent.

Figyelned kell a megfelelő hőmérsékletre és informálódnod kell a megfelelő körülmények megteremtésének szempontjairól.

Törvényes a kígyó tartása?

Arról, hogy az általad kiszemelt kígyófajta tartható lakásban vagy sem, mindenképpen informálódj! A kígyótartás nem csak felelősséggel jár, hanem veszélyes is!

Biztos izgalmas lehet a kígyótartás, de én inkább maradok a kutyáknál!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Indusztriál stílus

Az indusztriál lakberendezési stílus egy olyan egyedi és különleges stílus, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Háziállatok Háztartás Színes ötletek Természet