notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyetlen lakosa ennek a szigetnek - egyedül él ez a nő a szigeten

hirdetes

Egyetlen nő él ezen a szigeten távol a világtól!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A 80-as éveit taposó dél-kóreai nő egyedül éli mindennapjait ezen a szigeten, távol a világ zajától, mindenféle modernizációtól és nagyon boldognak vallja magát!

Egyetlen lakosa ennek a szigetnek - egyedül él ez a nő a szigeten

Egy 81 éves dél-koreai özvegy nő az egyetlen jelenleg, aki ezen a távoli szigeten állandó lakos. A kóreaiak vagy akik ismerik a szigetet, Dokdo-szigetként említik,  Japán viszont Takeshima néven tartja számon. A két ország még nem egyezett meg kié a fennhatóság. Állandó viták folynak a szigetekről, és az azt körülvevő vizekről, hiszen földgázban gazdag területről van szó. Így nagy kincs lenne bármelyik országnak.

 

Kim Sin-yeol 1991 óta él a szigeten, akkoriban hozta meg férjével a különös döntést. Szabadbúvárként dolgozott 2017-ig, amikor abba kellett hagynia egészségi problémák miatt. A 80-as éveit taposó idős hölgy mára sajnos megözvegyült, de egyedül is kitűnően érzi magát, távol a világ zajától.

hirdetes

 

Kim Sin-yeol

 

A férjét 2018. októberében veszítette el, és elmondása szerint csak Dokdón tudja feldolgozni a hiányát. Bár a házaspár a sziget egyetlen lakója volt, gyakran látogattak ide rendőrök, a világítótorony munkásai vagy néhány alkalmi turista. Gyakoriak voltak a viharok, de a rossz idő nem elszigeteltséget vagy félelmet jelentett számukra, hanem bőséges élelemforrás előrejelzését.

 

hirdetes

Néhai férjével

 

Miután Kim férje elhunyt, úgy döntött ott marad, mert úgy érezte sehol máshol nem találná a helyét, Dokdo-szigeten teljesen kikapcsol az agya, és felhőtlenül élheti a még hátralévő napjait. “A magányos, de annál gyönyörűbb magas földvonulat, és az azt körülvevő vizek nyugtató hatással vannak az emberi elmére” - vallja a most 81 éves nő.

 

Kim jelenleg a családjával tartózkodik Koreában, de csak áprilisig, amikor is befejeződnek a felújítási munkálatok a szigeten lévő otthonában. A lánya Kim Jin-hee már jelezte, hogy szívesen csatlakozna hozzá, szintén mint a sziget állandó lakója.

 

De ki ne akarna egy ilyen csodaszép helyen élni, messze a város zajától? Szerintem sokan bevállalnák még rajta kívül... :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás

Lakberendezési szakszótár

Őszi nagytakarítás

Évente egyszer, ősszel feltétlen szükséges nagytakarítást végezned otthonodban, mert ezzel... Tovább

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 117

Átlagos értékelés: 4.8