notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyetlen lakosa ennek a szigetnek - egyedül él ez a nő a szigeten

hirdetes

Egyetlen nő él ezen a szigeten távol a világtól!

A 80-as éveit taposó dél-kóreai nő egyedül éli mindennapjait ezen a szigeten, távol a világ zajától, mindenféle modernizációtól és nagyon boldognak vallja magát!

Egyetlen lakosa ennek a szigetnek - egyedül él ez a nő a szigeten

Egy 81 éves dél-koreai özvegy nő az egyetlen jelenleg, aki ezen a távoli szigeten állandó lakos. A kóreaiak vagy akik ismerik a szigetet, Dokdo-szigetként említik,  Japán viszont Takeshima néven tartja számon. A két ország még nem egyezett meg kié a fennhatóság. Állandó viták folynak a szigetekről, és az azt körülvevő vizekről, hiszen földgázban gazdag területről van szó. Így nagy kincs lenne bármelyik országnak.

 

Kim Sin-yeol 1991 óta él a szigeten, akkoriban hozta meg férjével a különös döntést. Szabadbúvárként dolgozott 2017-ig, amikor abba kellett hagynia egészségi problémák miatt. A 80-as éveit taposó idős hölgy mára sajnos megözvegyült, de egyedül is kitűnően érzi magát, távol a világ zajától.

hirdetes

 

Kim Sin-yeol

 

A férjét 2018. októberében veszítette el, és elmondása szerint csak Dokdón tudja feldolgozni a hiányát. Bár a házaspár a sziget egyetlen lakója volt, gyakran látogattak ide rendőrök, a világítótorony munkásai vagy néhány alkalmi turista. Gyakoriak voltak a viharok, de a rossz idő nem elszigeteltséget vagy félelmet jelentett számukra, hanem bőséges élelemforrás előrejelzését.

 

hirdetes

Néhai férjével

 

Miután Kim férje elhunyt, úgy döntött ott marad, mert úgy érezte sehol máshol nem találná a helyét, Dokdo-szigeten teljesen kikapcsol az agya, és felhőtlenül élheti a még hátralévő napjait. “A magányos, de annál gyönyörűbb magas földvonulat, és az azt körülvevő vizek nyugtató hatással vannak az emberi elmére” - vallja a most 81 éves nő.

 

Kim jelenleg a családjával tartózkodik Koreában, de csak áprilisig, amikor is befejeződnek a felújítási munkálatok a szigeten lévő otthonában. A lánya Kim Jin-hee már jelezte, hogy szívesen csatlakozna hozzá, szintén mint a sziget állandó lakója.

 

De ki ne akarna egy ilyen csodaszép helyen élni, messze a város zajától? Szerintem sokan bevállalnák még rajta kívül... :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Falfesték

A falfesték falak dekorációs bevonatára szolgáló anyag. Megkülönböztetünk... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás