notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Modern nappali, modern lakberendezés, lakberendezési tárgyak, nappali berendezése

hirdetes

Egy modern nappali berendezése

Szita Lili

Vess egy pillantást erre a világos, elegáns szobára. Tradicionális körvonalak, odaillő kárpitozás, a színek finom összeállítása, és szimmetrikus elrendezés jellemzi. Minden tényező a szobában klasszikusnak mondható. 

nappali berendezése

Az, hogy egy stílushoz ragaszkodunk, nem feltétlenül az itt bemutatotthoz, garantálja a tér kohézióját. És ráadásul a dekorációt is megkönnyíti, mivel szűkíti az lehetőségeket. Ez nem azt jelenti persze, hogy előre kigondolt késznappalit kell kialakítanod otthon. Hiszen nem akarod, hogy személytelen és mű legyen a végeredmény. Stílusegységre kell azonban törekedned a következő berendezési tárgyakat illetően: a kanapé, az ablak kiegészítői, a szőnyeg, a karosszék és a kávéasztal. Ami viszont a kiegészítőket és dekorációs elemeket illeti, már jobban elengedheted magadat. Mielőtt bármit is veszel, azért nézd át az otthoni dolgaidat, hátha valamelyik kis ráfordítással még beleillik az elképzelésbe. 

Tartsd magad egy színvilághoz

Semmi sem tartja nagyobb egységben a szobát, mint a szín. Az alkalmazott színek egységének fenntartása érdekében a legelőnyösebb három színt alkalmazni: két fő színt, és egy kiemelő színt, ami vagy pont, hogy megtartja a békét, vagy épp ellenkezőleg: vibrálást ad a helyiségnek. A falfestés teremti meg az alapját a helyiségnek, de legalább olyan fontos a színhatás szempontjából a szőnyegek, a kárpitozás, a dekoratív kiegészítők és néha még a famunka színei is. (a színek szempontjából fontos lehet még a virágok, a könyvek színe is) Ha inspirációra van szükséged, vedd alapul a helyiség egy nagy bútordarabjának, vagy egy festmény színeit. Vagy az itt bemutatott mátrix egy trióját is érdemes alkalmaznod (akár függőlegesen, akár vízszintesen egymás melletti színösszeállítások is lehetségesek).
hirdetes
 
 

 

 

 

Mindenképpen figyelj a vizuális folyamatosságra

A csalogató tárgyak azok, amik a szobába vonzanak. Itt a drámai hatású foltos szőnyeggel érték el ezt a hatást. De az élénk, szinte művészi szövetek vagy a szoborszerű kávéasztal is ilyenek.

A kényelmi alapdarab bír maradásra a nappaliban. Egy meghitt, puha karosszék, vagy egy csodás takaró is szóba jöhet.

A magasabb berendezési tárgyak vonzzák magukra a tekintetet, mint pl. itt a fekete többágú lámpa és a polc.

Aztán van az a tárgy, ami a leginkább kitűnik a környezetéből, ez lehet egy nagy festmény a kanapé mögött, vagy egy fényesen csillogó tükör a kandalló felett.

A meghökkentő bútordarab, ami megállásra készteti az embert, és jön a kérdés: Hát ez meg mi? vagy Hol az ördögben találtad ezt? Ez lehet egy szobor, vagy egy dekorációs tárgy. Érdemes olyat választani, amiről látható, hogy messziről jött, vagy régi, és a kontraszt kedvéért, helyezd mondjuk a TV mellé.

hirdetes

Vagy válassz erre a funkcióra több kisebb darabot és jó stratégiával helyezd a helyiség különböző pontjaiba, ahová követheti a szem. Itt a hatalmas fa labda tölti be ezt a szerepet, a sárga kis méretű dekoelem az asztalon, és a kék dekoszobor a kanapé mögött.

A személyes elemek olyan tárgyak, amelyek fontosak a való életedben, mint amilyenek a családi fotók, a könyvek, amelyeket olvastál, és egyéb, szentimentális tárgyak. 

A természetes elem életet visz a helyiségbe és színt. Virágok, növények, amelyek illenek a szoba stílusához. Ha feminin stílusú helyiséget akarsz kialakítani, egy csokor bazsarózsa alacsony vázában jól mutathat. Ebben a minimalista szobában a magas átlátszó vázába helyezett szerteágazóan ágaskodó zöldekkel érték el a természet közeli élményt.

És végül a rendszerezők: egy kosár a magazinoknak, egy tálca a kávéasztalon...

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Laminált

Fedő védőréteggel összeragasztott. Eredet [laminált < angol: laminate (réteges) <... Tovább

takarító cég

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
Nappali