notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A magyar egészségügy nyugatra tart, vagy privát szférába lép: itt is lesznek győztesek!

hirdetes

A magyar egészségügy nyugatra tart, vagy privát szférába lép: itt is lesznek győztesek!

CsN

Szinte nap mint nap hallani újabb rémhíreket hazánk egészségügyi szférájából… A felszínes sajtóhírek mögött azonban egy másik világ is rejtőzik, amely korántsem olyan elkeserítő!

Egészségügyi asszisztens - karrier külföldön vagy  a privát szférában

Ki tanul manapság egészségügyi asszisztensnek?

Bennem ez a kérdés fogalmazódott meg. Természetesen a média világában jártasként rengeteget olvastam a témában, és a válasz is kézenfekvő: aki külföldre vágyik, vagy aki a magánszférában próbálna szerencsét. Az orvosok kivándorlását már rég óta figyeljük, és most asszisztenseik számára is nagyon kecsegtető lehetőségek nyíltak Nyugaton, elsősorban a skandináv államokban, Németországban és az Egyesült Királyságban. A számokról, a tendenciákról az EFEB Felnőttoktatási Központ munkatársait kérdeztük, akik egészségügyi asszisztens képzésük kapcsán számos adattal rendelkeznek a témakörben.

A megoldás pedig valóban így alakul, habár a helyzet lassanként hazánkban is javulásnak indul.

2013-ban több, mint 20 000, 2014-ben pedig már 31 000-nél is több egészségügyben dolgozó vándorolt külföldre szerencsét próbálni, ahol való igaz, hogy a fizetések aránya sokkal magasabb.

hirdetes

 

Csökken a kivándorlók száma – javul a magyar helyzet?!

hirdetes

Sokkal érdekesebb azonban az a megfigyelés, miszerint a kivándorlók arányának növekedése fokozatos csökken az egészségügyben. A 2012-13-as bérfejlesztések, és a privát szféra úgy tűnik, hazánkban is lehetőséget biztosít lassan a megélésre – természetesen a jobb szakemberek számára. Egy olyan versenyszféra nyílt most az egészségügyben, amelyet meglovagolva a jól képzett szakemberek biztos pozíciót és megbecsülést szerezhetnek.

Mik tehát a lehetőségek? Egészségügyi asszisztensek a nagyvilágban

Végtelenül egyszerű, és egyre kecsegtetőbb az egészségügyi asszisztensek szerepe. A legtöbben még mindig a külföldi munkavállalást fontolgatják, amely egy kalandos, és nagyon sikeres vállalkozást biztosít.

Mások hazánkban a privát szférában helyezkednek el – és mint minden piacon, az egészségügyben is sikereket tartogat a vállalkozó szelleműek számára a szakma.

Megint mások pedig itt maradnak, és kíváncsian figyelik ahogy felértékelődik fontosságuk, ezzel együtt pedig fizetésük is. A kivándorlás megállítására már nincs más taktika mint a pozitív visszajelzés, ami egyre inkább pénzben is megnyilvánul: 2015-ben és 2016-ban is számíthatnak bérkiegészítésre az egészségügyi asszisztensek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek