notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az egészségügy csak a magánszektorban képes versenyképes fizetést biztosítani?

hirdetes

Magánkórházak és az egészség kérdése napjainkban. Tudd meg, Te is, hogy mi várható!

Biztos Ti is észrevettétek már, hogy a közszolgáltatásokkal elégedetlen ügyfelek kénytelenek a magánkórházakhoz, magánorvosokhoz fordulni, ezáltal ez a privát szektor drasztikus növekedést produkált! Így vált az egészségügy egyre jelentősebb szereplőjévé. A magánkórházak egészségügyi asszisztensei nettó 150-160 ezret keresnek, ami jóval magasabb az állami szféra béreinél.

Egészségünk a legfontosabb!

 

Szerinted is többet költünk az egészségünkre napjainkban?

 

A tehetősebb rétegek, korábban is így oldották meg az egészségügyi vizsgálatokat, de már egyre inkább jellemező a klasszikus középosztályra is, hogyha kell, akkor inkább magánorvoshoz fordulnak. Miért? Minőség, ha belegondolunk minden szektorban így van ez, csak az egészség kérdése teljesen másképp érinti személyünket. A lakosság többsége magánszolgáltatások kifogástalan minőségében bízik, ezért egyre több privát egészségügyi intézmény nyílik, ahol természetesen nem csak az orvosok, hanem az egészségügyi asszisztensek munkájára is szükség van. Elgondolkodtunk, hogy vajon a fizetések is arányosan növekednek majd?  Legfrissebb információk szerint a teljes körű szolgáltatást nyújtó, magánfinanszírozású kórház, a Duna Medical Center egy év múlva megkezdi működését Budapesten. Közel 600 munkahely fog létesülni mondja el, ahol versenyképes fizetésre tehetnek szert az egészségügyi asszisztensek! – Mondta el az EFEB felnőttoktatási intézmény oktatója. Tudtátok, hogy 2012-ben az egészségügyi kiadások legalább 40 %-a került át a privát szektorba? 

hirdetes

 

 

Az egészségügy csak a magánszektorban képes versenyképes fizetést biztosítani?

A 21. században lényeges pont a kényelem, de nemcsak emiatt növekszik a magánkórházak bevétele. Továbbra is hangsúlyoznánk, hogy végre itthon is felismerték az egészség fontosságát. Az új technológiák egyre gyorsabban érkeznek hozzánk, de sok esetben az állami kórházak ezt nem tudják azonnal megfizetni. Így a kezelések is váratnak magukra ellentétben a magánkórházakkal. Ráadásul, ha az állami szférában folytatódik a bérfelzárkóztatás- tisztában vagytok az elmúlt időszak történéseivel - az még kedvezőbb lesz a magánszférában dolgozó egészségügyi asszisztensek számára, mert a minőségi munkavégzést még jobban fogják értékelni. Fizetés jelenleg? Egy egészségügyi asszisztens nettó 150-160 ezer forintot keres a magán egészségügyben, ami már most is jóval több, mint annak a fizetése, aki állami szférában dolgozik. A statisztikák kedvezőnek ítélik meg a folyamatot és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szakmára. úgy gondoljuk, hogy igaz, érdemes egészségügyi asszisztens tanfolyamra jelentkezni és kipróbálni ezt az új szakmát! 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Papírfonás

A papírfonás egy olyan folyamat, mely alatt papírból készítünk csodálatosan szép és nagyon... Tovább

Bohém étterem Budapest

A Bohém Étterem különlegességét maga a helyszín is megadja, hiszen a Művészetek Palotáján... Tovább

Tovább a lexikonra
Videók